Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,28% στα Αμοιβαία Κεφάλαια την Πέμπτη

Η αρνητική εικόνα των ευρωπαϊκών κυρίως χρηματαγορών και οι ρευστοποιήσεις κεφαλαίων που συνεχίστηκαν στον ίδιο ρυθμό, αποτυπώθηκαν στην αποτίμηση της ελληνικής αγοράς Α/Κ της 20ης Οκτωβρίου.

Πτώση 0,28% στα Αμοιβαία Κεφάλαια την Πέμπτη
Σχόλιο της Alpha Trust για την Πέμπτη 20/10/2011

Η αρνητική εικόνα των ευρωπαϊκών κυρίως χρηματαγορών και οι ρευστοποιήσεις κεφαλαίων που συνεχίστηκαν στον ίδιο ρυθμό, αποτυπώθηκαν στην αποτίμηση της ελληνικής αγοράς Α/Κ της 20ης Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό ενεργητικό διαμορφώθηκε στα 5,81 δισ. ευρώ, μειωμένο κατά 0,28%, ενώ το ισοζύγιο εισροών / εκροών διαμορφώθηκε αρνητικό κατά 6 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων των Μετοχικών Α/Κ, περιορίστηκε κατά 0,21%, στα 1,54 δισ. ευρώ, λόγω των αρνητικών αποδόσεων που σημείωσαν στην πλειοψηφία τους οι επιμέρους κατηγορίες, αλλά και των εξαγορών μεριδίων ύψους 511 χιλ. ευρώ. Σε επίπεδο αποδόσεων, τα Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών κατέγραψαν τις υψηλότερες απώλειες της τάξης του 1,67% κατά μέσο όρο, ενώ ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης και τα Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με αρνητική μέση ημερήσια απόδοση της τάξης του 1,06% και 0,55% αντίστοιχα. Στον αντίποδα κέρδη σημείωσαν τα Ελληνικά Α/Κ και τα Α/Κ Αμερικής της τάξης του 0,54% και 0,5% αντίστοιχα.

Ομοίως, στα Μικτά Α/Κ, οι αρνητικές αποδόσεις σε συνδυασμό με τις εξαγορές μεριδίων ύψους 238 χιλ. ευρώ, είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του ενεργητικού της κατηγορίας κατά 0,40%, στα 1,02 δισ. ευρώ.

Περιορίστηκε περαιτέρω το ενεργητικό των Ομολογιακών Α/Κ κατά 0,31%, στα 1,41 δισ. ευρώ, έπειτα από αρνητικές αποδόσεις και εξαγορές μεριδίων ύψους 1,91 εκατ. ευρώ. Από τις επιμέρους κατηγορίες, οι υψηλότερες απώλειες της τάξης του 0,52% κατά μέσο όρο καταγράφηκαν στα Μη Κρατικά Α/Κ Υψηλής Απόδοσης. Τα Ελληνικά Ομολογιακά Α/Κ και τα Μη Κρατικά Α/Κ Επενδυτικής Διαβάθμισης ακολούθησαν με αρνητική μέση ημερήσια απόδοση της τάξης του 0,48% και 0,17% αντίστοιχα. Αντίθετα κέρδη της τάξης του 0,19% κατά μέσο όρο σημείωσαν τα Διεθνή Α/Κ.

Τέλος, το ενεργητικό των Α/Κ Χρηματαγοράς, υποχώρησε κατά 0,30% στα 921 εκατ. ευρώ, έπειτα από ρευστοποιήσεις αξίας 2,9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο