Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,12% στα Αμοιβαία Κεφάλαια την Παρασκευή

Η αρνητική πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την τελευταία συνεδρίαση του Μαρτίου, αποτυπώθηκε στις αποδόσεις των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ελληνικών τοποθετήσεων.

Πτώση 0,12% στα Αμοιβαία Κεφάλαια την Παρασκευή
Σχόλιο της Alpha Trust για την Παρασκευή 30/3/2012

Η αρνητική πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την τελευταία συνεδρίαση του Μαρτίου, αποτυπώθηκε στις αποδόσεις των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ελληνικών τοποθετήσεων.

Ως αποτέλεσμα το συνολικό ενεργητικό της Ελληνικής Αγοράς Α/Κ υποχώρησε κατά 0,12%, στα 5,2 δισ. ευρώ, ενώ το ισοζύγιο εισροών/εκροών διαμορφώθηκε θετικό κατά 773,86 χιλ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, τα υπό διαχείριση κεφάλαια των Μετοχικών Α/Κ περιορίστηκαν κατά 0,14% στα 1,55 δισ. ευρώ, έπειτα από τις αρνητικές κατά μέσο όρο αποδόσεις για την πλειοψηφία των επιμέρους κατηγοριών, ενώ παράλληλα στην κατηγορία σημειώθηκαν εκροές ύψους 239,55 χιλ. ευρώ.

Τις υψηλότερες απώλειες της τάξης του 0,35% κατέγραψαν τα Α/Κ Ελλάδος. Τα Διεθνή Α/Κ σημείωσαν απώλειες της τάξης του 0,27%, ενώ τα Α/Κ Αμερικής κατέγραψαν αρνητική μέση ημερήσια απόδοση της τάξης του 0,25%.

Οριακά αρνητική κατά 0,02% διαμορφώθηκε και η μέση απόδοση των Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών. Στον αντίποδα, τα Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών κατέγραψαν τα υψηλότερα κέρδη της τάξης του 0,56% και τα Α/Κ Ευρωζώνης ακολούθησαν με θετική κατά μέσο όρο απόδοση της τάξης του 0,54%.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και για τα Μικτά Α/Κ. Οι αρνητικές αποδόσεις που σημείωσαν τα αμοιβαία κεφάλαια της κατηγορίας, οδήγησαν σε υποχώρηση το ενεργητικό κατά 0,19% στα 839,14 εκατ. ευρώ, παρά την είσοδο νέων μεριδίων αξίας 170,87 χιλ. ευρώ,.

Ομοίως, πτώση της τάξης του 0,22% κατέγραψε το ενεργητικό των Ομολογιακών Α/Κ που διαμορφώθηκε στα 1,12 δισ. ευρώ, έπειτα από απώλειες σε επίπεδο αποδόσεων για το σύνολο των επιμέρους κατηγοριών.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν τα Ελληνικά Α/Κ με απώλειες κατά μέσο όρο απόδοσης της τάξης του 0,99%, ενώ τα Διεθνή Α/Κ σημείωσαν αρνητική μέση ημερήσια απόδοση της τάξης του 0,3%.

Τα Κρατικά Α/Κ Αναπτυγμένων και Αναπτυσσομένων Χωρών ακολούθησαν με απώλειες κατά μέσο όρο της τάξης του 0,07% και 0,06% αντίστοιχα.

Ηπιότερες ήταν οι απώλειες για τα Μη Κρατικά Α/Κ Υψηλής Απόδοσης και Επενδυτικής Διαβάθμισης (-0,02%). Ωστόσο, στην κατηγορία σημειώθηκαν εισροές ύψους 196,57 χιλ. ευρώ.

Τέλος, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων των Α/Κ Χρηματαγοράς ενισχύθηκε κατά 0,11%, στα 840,9 εκατ. ευρώ, έπειτα από εισροές νέων μεριδίων αξίας 969,87 χιλ. ευρώ, που κατευθύνθηκαν σε ένα κυρίως αμοιβαίο κεφάλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο