Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι σηματοδοτεί η πτώση στο ταμπλό για 11 μετοχές

H κατακρήμνιση που υφίσταται το Χ.Α. δημιουργεί νέα δεδομένα στο ταμπλό για τις μετοχές, πολλών εκ των οποίων η τιμή βρίσκεται χαμηλότερα από σημεία–κλειδιά, ανάλογα με την εκάστοτε επενδυτική περίπτωση. Δείτε τι φέρνουν οι... ”αρκούδες” για τις Eurobank Properties, Dionic, ΕΥΔΑΠ, Aspis, ΑΓΕΤ, Εμπορική, Κατσέλης, Altec, Revoil, FG Europe, Προοδευτική.

Τι σηματοδοτεί η πτώση στο ταμπλό για 11 μετοχές
H κατακρήμνιση που υφίσταται το Χ.Α. δημιουργεί νέα δεδομένα στο ταμπλό για τις μετοχές, πολλών εκ των οποίων η τιμή βρίσκεται χαμηλότερα από σημεία–κλειδιά, ανάλογα με την εκάστοτε επενδυτική περίπτωση. Δείτε τι φέρνουν οι...¨”αρκούδες” για τις Eurobank Properties, Dionic, ΕΥΔΑΠ, Aspis, ΑΓΕΤ, Εμπορική, Κατσέλης, Altec, Revoil, FG Europe και Προοδευτική.

Eurobank Properties: Για πρώτη φορά στην ιστορία της Σοφοκλέους έχουμε ΑΕΕΑΠ να διαπραγματεύεται με discount και όχι με premium, έτσι ώστε να αντανακλά τις επιδράσεις από τις ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις που απολαμβάνει ο κλάδος. Με τα ίδια κεφάλαια στις 30/6/2007 να ανέρχονται στα 371,4 εκατ., η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση του κλάδου βρίσκεται στα 352,8 εκατ. (5% χαμηλότερα).

Dionic: Μετά την πτώση του τελευταίου μήνα, η τρέχουσα τιμή της μετοχής έφτασε πολύ κοντά στην τιμή μετατροπής των ομολόγων, με το δικαίωμα μετατροπής να ξεκινά από αυτόν τον μήνα.

ΕΥΔΑΠ: Έπειτα από καιρό η μετοχή επανήλθε κάτω από τη λογιστική της αξία. Στα 784 εκατ. τα ίδια κεφάλαιά της στις 31/3/2007, στα 747,6 η χθεσινή της κεφαλαιοποίηση.

Aspis Bank: Η μετοχή έκλεισε χθες στα 3,08 ευρώ, όταν πέρυσι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας έγινε στα 3,60 ευρώ.

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Βρίσκεται στα 16,90 ευρώ, κάτω από την τιμή που ο βασικός μέτοχος (Lafarge) αγόρασε το πακέτο της Εθνικής Τράπεζας (17,40 ευρώ).

Εμπορική Τράπεζα: Νέο ελάχιστο δωδεκαμήνου χθες, στα 19,44 ευρώ. Οι Γάλλοι χάνουν περισσότερο από 20% σε σχέση με την τιμή της περυσινής δημόσιας πρότασης (25 ευρώ).

Κατσέλης: Κάτω από τα 3 ευρώ χθες (2,98), με αποτέλεσμα ο όμιλος Αλλατίνη να χάνει περισσότερα από 70 λεπτά για κάθε μετοχή που αγόρασε μέσω της φετινής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε.

FG Europe: Βρέθηκε και πάλι αρκετά κοντά στο χαμηλό τριετίας, παρά το γεγονός ότι τα φετινά αποτελέσματα αναμένεται να υπερβούν τους ήδη υψηλούς αρχικούς στόχους.

Altec, Revoil: Βρίσκονται πολύ πιο κάτω από τις τιμές-στόχους πρόσφατων εκθέσεων. Συγκεκριμένα, η UBS αποτίμησε την Altec στα 3,20 ευρώ, δηλαδή 78% πάνω από το χθεσινό κλείσιμο, και η Πεντεδέκας ΑΧΕΠΕΥ αποτίμησε στα 3 ευρώ τη Revoil, 67% υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή της.

Προοδευτική: Όταν προ δεκαπενθημέρου το Δ.Σ. της εταιρίας αποφάσισε να προτείνει στη γενική συνέλευση τριπλή αύξηση κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών (είτε σε μετρητά είτε σε είδος) βρισκόταν στο 50% της τρέχουσας. Με βάση το χθεσινό κλείσιμο (0,84 ευρώ) το ποσοστό αυτό έχει υποχωρήσει στο 28,5%.

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v