Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: 14 μετοχές που ”βγάζουν μάτι”…

Άλλες βρίσκονται χαμηλότερα από εκεί που τις αγόρασε το ”έξυπνο χρήμα”. Κάποιες άλλες διαπραγματεύονται με μεγάλα discount και τέλος, κάποιες τρίτες ”γλείφουν” τα χαμηλά έτους ή ακόμη και πενταετίας. Όλα αυτά, βέβαια, με τον Γενικό Δείκτη να υπολείπεται μόλις 3,85% από το υψηλό της επταετίας!

Σοφοκλέους: 14 μετοχές που ”βγάζουν μάτι”…
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Μπορεί ο Γενικός Δείκτης από την αρχή του έτους να έχει ανέβει κατά 16,7%. Μπορεί, επίσης, η πτώση από το μέγιστο της 31ης Οκτωβρίου να είναι μόλις 3,85%. Η μέση εικόνα όμως της Σοφοκλέους είναι πολύ διαφορετική, με αρκετές μετοχές να βρίσκονται πολύ χαμηλότερα από εκεί που τις αγόρασε το ”έξυπνο χρήμα”, κάποιες άλλες να διαπραγματεύονται με μεγάλο discount έναντι της εσωτερικής τους αξίας και τέλος, κάποιες τρίτες να ”γλείφουν” τα ελάχιστά τους κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Κάποιες απ’ όλες αυτές ”βγάζουν μάτι” και εμείς διαλέξαμε 14…

Audiovisual: Νέα πτώση (2,77%) χθες για τον τίτλο, με τη μετοχή να κλείνει στα 4,22 ευρώ, σαφώς χαμηλότερα από τα 4,80 ευρώ στα οποία τρίτοι ιδιώτες επενδυτές (υπήρξε παραίτηση των παλαιών μετόχων) κάλυψαν την αύξηση κεφαλαίου του καλοκαιριού.

Eurobank Properties: Μετά και τη χθεσινή νέα πτώση (3,77%) για πρώτη φορά το discount της μετοχής υπερβαίνει το 20%, παρά τα φορολογικά κίνητρα που καρπώνονται οι ΑΕΕΑΠ. Στα 298,65 εκατ. η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης, στα 375,83 εκατ. η καθαρή θέση της στις 30 Σεπτεμβρίου του 2007.

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Στα 17,18 έκλεισε χθες η μετοχή, πιο κάτω από τα 17,40 ευρώ, τιμή στην οποία αγόρασαν φέτος οι Ελβετοί της Lafarge το πακέτο της Εθνικής Τράπεζας.

Πλαστικά Θράκης: Ιδιαίτερα αδύναμος ο τίτλος εν όψει των αποτελεσμάτων εννεαμήνου. Η πτώση τον τελευταίο μήνα ανέρχεται σε 17% και χθες είχαμε νέο χαμηλό δωδεκαμήνου. Τιμή μετοχής κάτω από τη λογιστική της αξία (κεφαλαιοποίηση 76,9 εκατ., λογιστική αξία 30ής Ιουνίου 101,96 εκατ. ευρώ).

Multirama: Στα 9 ευρώ συμφωνήθηκε να μπει ο όμιλος Ρέστη καλύπτοντας την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, στα 8 ευρώ έκλεισε χθες ο τίτλος. Επαναλαμβάνεται η υπόθεση της επένδυσης του ομίλου Ρέστη στην Ιμάκο, αλλά από την… ανάποδη!

Ρόκας: Οι πρώτες πληροφορίες που μιλούσαν για τα στοιχεία της δημόσιας εγγραφής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής προκάλεσαν συγκρίσεις και στο όνομα αυτών των συγκρίσεων η μετοχή του Ρόκα εκτινάχτηκε από τα 18,5 στα 24 ευρώ. Από το τέλος Νοεμβρίου όμως μέχρι σήμερα, η μετοχή του Ρόκα όχι μόνο δεν συνέχισε το ράλι που πολλοί πίστευαν, αλλά γύρισε απότομα στα 21,48 ευρώ (χθεσινό κλείσιμο)… Πολλαπλή η ερμηνεία του συμβάντος για Ρόκα και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και εσείς διαλέξτε όποια πλευρά της θέλετε.

Info-Quest: Ενδοσυνεδριακά έκανε χθες νέο χαμηλό δωδεκαμήνου, ωστόσο ο τίτλος έκλεισε τελικά στο +1,89%. Πτώση 18,6% το τελευταίο δωδεκάμηνο.

ΑΤΤΙΚΑΤ: Παρά το ισχυρό χθεσινό rebound (+6,25%, στο 1,02 ευρώ), η μετοχή βρίσκεται πολύ πιο κάτω από την τιμή που αγόρασε φέτος η ΤΕΡΝΑ (στο 1,30 ευρώ), λαμβάνοντας τη θέση του στρατηγικού εταίρου.

ΚΑΕ: Πολύ κοντά τόσο στο χαμηλό δωδεκαμήνου όσο και στο χαμηλό διετίας.

Inform Λύκος: Η τιμή της μετοχής ξαναγύρισε στο επίπεδο που είχε κατά την περίοδο της ανακοίνωσης για την εξαγορά της Austrian Card. Έκτοτε το σύνολο σχεδόν της ανόδου εξανεμίστηκε…

Aegean Airlines: Έσπασε καθοδικά και το φράγμα των 7 ευρώ (χθεσινό κλείσιμο στα 6,92) απέχοντας αρκετά από τα 7,60 ευρώ της δημόσιας εγγραφής και ακόμη περισσότερο από την τιμή-στόχο που έδωσε σε έκθεσή της η HSBC (8,1 ευρώ).

ΔΙΕΚΑΤ: Νέο χαμηλό πενταετίας χθες, διάστημα κατά το οποίο ο τίτλος έχει χάσει 65,8%.

Γενική Εμπορίου: Πριν από λίγους μήνες, η μετοχή είχε πιάσει τα 2,13 ευρώ, πλην όμως στις δύο συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας έσπασε καθοδικά το ψυχολογικό σημείο στήριξης του ενός ευρώ. Χθες έκλεισε στο 0,95.

Τεχνική Ολυμπιακή: Στο -16,85% η μετοχή χθες, έκλεισε στα 74 λεπτά. Κι αν κάποιος αναλογιστεί ότι το καλοκαίρι του 2005 η ίδια μετοχή φλέρταρε με τα 5,50 ευρώ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v