Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

33+1 συστάσεις ”outperform” από την Alpha Finance

Ευχάριστη ήταν για τους επενδυτές η εικόνα των αποτελεσμάτων εξαμήνου επισημαίνει η Alpha Finance, τονίζοντας τις θετικές αποδόσεις των τραπεζών και του κλάδου των κυκλικών αγαθών, αλλά και την ”απογοήτευση” από ΟΤΕ - Intracom. Οι συστάσεις ”outperform” για 34 τίτλους, οι τιμές-στόχοι.

33+1 συστάσεις ”outperform” από την Alpha Finance
Ευχαρίστησε τους επενδυτές η εικόνα που παρουσίασαν τα εταιρικά αποτελέσματα για το α΄ εξάμηνο, επισημαίνει η Alpha Finance στην εβδομαδιαία ανάλυσή της, όπου ταυτόχρονα τονίζει τις θετικές αποδόσεις των τραπεζών και του κλάδου των κυκλικών αγαθών, αλλά και την ”απογοήτευση” από τον ΟΤΕ και την Intracom.

Στην ανάλυσή της με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου η Alpha Finance επισημαίνει ότι το δείγμα εταιριών που παρακολουθεί η ίδια, εμφάνισε αύξηση των προ φόρων κερδών μετά από δικαιώματα μειοψηφίας κατά 18,7% (εφόσον προσαρμόσει τις προβλέψεις για τον ΟΠΑΠ για το 2003 και το 2004) ή κατά 12,9% (μη συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών).

Παράλληλα, η Alpha Finance τονίζει ότι οι τράπεζες και ο κλάδος των κυκλικών αγαθών και υπηρεσιών συνέχισαν να καταγράφουν θετικές αποδόσεις, ενώ ο ΟΤΕ απογοήτευσε.

Στον αντίποδα, προσθέτει η ίδια, ο ΟΤΕ παρουσίασε την καλύτερη απόδοση την εβδομάδα που πέρασε, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε αγορές εν όψει της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού και των ωφελειών που θα προκύψουν στο β΄ μισό του 2005.

Επιπλέον, η Alpha Finance αναφέρει ότι οι τράπεζες συνεχίζουν να παρουσιάζουν ελκυστικό προφίλ από άποψη αποτιμήσεων, με τον αντίστοιχο δείκτη να καταγράφει κέρδη 1% στη διάρκεια της εβδομάδας.

Όπως υπογραμμίζει στην εβδομαδιαία ανάλυσή της η Alpha Finance, το δείγμα εταιριών που καλύπτει, αποτελεί περίπου το 75% της συνολικής κεφαλαιοποίησης. Ο ρυθμός αύξησης της κερδοφορίας που εμφάνισε (+18,7%) είναι υψηλότερος των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής (που έκαναν λόγο για άνοδο 15,8% ή 11,7% μη συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών), σηματοδοτώντας το δρόμο για αναθεώρηση προς τα πάνω της προοπτικής κατά τα επόμενα τρίμηνα.

Όσον αφορά στο α΄ τρίμηνο του 2004, προσθέτει η Alpha Finance, η κερδοφορία ήταν σημαντικά βελτιωμένη τόσο σε λειτουργικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο τελικών αποτελεσμάτων, κάτι που, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, είναι ιδιαίτερα προφανές στον μη χρηματοοικονομικό τομέα του δείγματος εταιριών που παρακολουθεί.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, αξίζει να σημειωθεί η σημαντική συνεισφορά στην κερδοφορία των τραπεζών και των κυκλικών αγαθών και υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, και οι δύο τομείς συνεισέφεραν περί το 42% των αυξημένων πωλήσεων και περισσότερο από τα 2/3 του ρυθμού αύξησης των προ φόρων κερδών μετά από δικαιώματα μειοψηφίας για το α΄ εξάμηνο του 2004.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει τη θετική εικόνα του κλάδου των κατασκευών, η οποία ενισχύθηκε από την αντιστροφή των αποτελεσμάτων του Τιτάνα, καθώς και τα σημάδια ανάκαμψης του βιομηχανικού κλάδου, των ΜΜΕ και της υγείας.

Αισιόδοξη εικόνα παρουσίασε ο κλάδος των πρώτων υλών το β΄ τρίμηνο του 2004, σύμφωνα με την Alpha Finance, η οποία αναφέρει ακόμη τη μέτρια εικόνα των τηλεπικοινωνιών, κυρίως λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων του ΟΤΕ, καθώς και τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Παράλληλα, στο εβδομαδιαίο report της η Alpha Finance αποδίδει τη σύσταση ”outperform” σε 34 μετοχές του universe της, καθώς και τιμή- στόχο για τις μετοχές των εν λόγω εταιριών.

Ειδικότερα, σύσταση ”outperform” διατυπώνει για την EFG Eurobank, με τιμή-στόχο τα 20,10 ευρώ, την Εθνική Τράπεζα (21,60 ευρώ) και την Τράπεζα Πειραιώς (10,50 ευρώ).

”Outperform” σύσταση αποδίδει στη μετοχή της CosmΟΤΕ και τιμή-στόχο στα 15,20 ευρώ, καθώς και γι’ αυτή της Ελληνικής Τεχνοδομικής (4,99 ευρώ), του J&P Άβαξ (6,21 ευρώ) και του Τιτάνα (20,40 ευρώ).

Την ίδια σύσταση αποδίδει για τις μετοχές των Intralot, για την οποία η τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 18,16 ευρώ, Hyatt Regency (10,90 ευρώ), Χατζηιωάννου (2,75 ευρώ), Sprider (3,70 ευρώ) και την Τεχνική Ολυμπιακή (4,90 ευρώ).

Αντίστοιχα, η ίδια σύσταση αποδίδεται στις μετοχές των Επιχειρήσεων Αττικής (4,26 ευρώ), Tsakos Energy Navigation (24 δολάρια), Notos Com (5,10 ευρώ) και Autohellas (4,82 ευρώ).

”Outperform” συνιστά η Alpha Finance και για τη μετοχή της Γρ. Σαράντης (5,50 ευρώ), γι’ αυτή της Δυναμικής Ζωής (9,42 ευρώ) και του ΑΒ Βασιλόπουλου (19 ευρώ).

Στη μετοχή του Μαΐλλη αποδίδεται τιμή-στόχος 4,05 ευρώ και σύσταση ”outperform”, τα 9,20 ευρώ θεωρούνται τιμή-στόχος για την Hellas Can, καθώς και η σύσταση ”outperform”, ενώ η ίδια σύσταση δίδεται για τις μετοχές των Μυτιληναίου (7,90 ευρώ), ΜΕΤΚΑ (5,20 ευρώ) και Axon (6,30 ευρώ).

”Outperform” σύσταση αποδίδει η Alpha Finance στη μετοχή της Ρόκας, με τιμή-στόχο τα 6,80 ευρώ, ενώ σε αυτές των Coca-Cola 3E (23,50 ευρώ), του Αλουμινίου της Ελλάδος (17,83 ευρώ), της S&B (7,31 ευρώ) και της FHL Κυριακίδης.

Για τη μετοχή της Euromedica δίνει τιμή-στόχο τα 2,70 ευρώ και σύσταση ”outperform”, για τις Αττικές Εκδόσεις δίδεται από τη χρηματιστηριακή σύσταση ”outperform”, ενώ η ίδια σύσταση δίδεται και για τη μετοχή της Γερμανός (25,50 ευρώ) και γι’ αυτή της Elmec (3,01 ευρώ).

Τέλος, σύσταση ”outperform” αποδίδει η Alpha Finance για την ΕΧΑΕ, με την τιμή-στόχο στα 7,25 ευρώ.

Από τη χρηματιστηριακή σημειώνεται ότι το δείγμα εταιριών που καλύπτει, αντιπροσωπεύει περίπου το 90% του FTSE/ASE-20, το 75% του FTSE/ASE-40, το 85% του FTSE/ASE-140 και το 75% της συνολικής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v