Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

VIOHALCO: Ανακοίνωση

Βρυξέλλες, 25 Απριλίου 2019

Η παρακάτω πληροφόρηση αποτελεί ρυθμιζόμενη πληροφορία, όπως αυτή ορίζεται στο Βασιλικό Διάταγμα της 14ης Νοεμβρίου 2007 σχετικά με τις υποχρεώσεις των εκδοτών χρηματοοικονομικών τίτλων οι οποίοι διαπραγματεύονται σε ρυθμιζόμενη αγορά.

Στις 10 Ιανουαρίου 2019, η Viohalco SA ανακοίνωσε τη σύναψη Επενδυτικής Συμφωνίας (http://viohalco.com/Files/Documents/Document394.File1El.Original.pdf) μεταξύ της κατά 100% θυγατρικής της Etem Bulgaria SA και του Ομίλου Gestamp, για τη δημιουργία δύο κοινοπραξιών οι οποίες θα επικεντρωθούν στη διέλαση και την επεξεργασία προφίλ αλουμινίου για την αυτοκινητοβιομηχανία. Μετά την παροχή των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και της Τουρκίας, η Etem Bulgaria και η Gestamp North Europe Services, S.L προχώρησαν την 24η Απριλίου 2019 στην ολοκλήρωση της συναλλαγής που προβλέπει η ως άνω Επενδυτική Συμφωνία.

Σχετικά με τη Viohalco

Η Viohalco, με έδρα στο Βέλγιο, είναι εταιρία συμμετοχών (holding) σε διάφορες κορυφαίες εταιρίες μεταποίησης μετάλλων στην Ευρώπη. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών (VIO) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (BIO). Οι θυγατρικές της Viohalco ειδικεύονται στην παραγωγή προϊόντων αλουμινίου, χαλκού, καλωδίων, χάλυβα και σωλήνων χάλυβα και είναι προσηλωμένες στη βιώσιμη ανάπτυξη ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προστιθέμενης αξίας για τη δημιουργία μιας δυναμικής παγκόσμιας βάσης πελατών. Με παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία, Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι εταιρίες της Viohalco έχουν, συγκεντρωτικά, ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 4,4 δισ. ευρώ. Το χαρτοφυλάκιο της Viohalco περιλαμβάνει έναν αποκλειστικό κλάδο τεχνολογίας καθώς και έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και δραστηριότητες ανακύκλωσης και υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων. Επιπλέον, η Viohalco και οι εταιρίες της κατέχουν σημαντική ακίνητη περιουσία, κυρίως στην Ελλάδα, που παράγουν επιπλέον έσοδα μέσω της εμπορικής αξιοποίησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την εταιρική μας ιστοσελίδα www.viohalco.com.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v