Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Απόσπασμα πρακτικού ΓΣ

Στην Κηφισιά Αττικής, στην αίθουσα συγκεντρώσεων των γραφείων της «SINGULARLOGIC Α.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» στην οδό Αχαΐας 3 & Τροιζηνίας, ισόγειο, σήμερα την 4η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, συνήλθαν σε Μετ’ Αναβολήν (εκ της 21.8.2020) Τακτική Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι της εταιρίας με την επωνυμία «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η MIG» ή «η Εταιρία»), κατόπιν της από 31.7.2020 προσκλήσεως του Διοικητικού Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακολούθων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης: […]

Εν συνεχεία, ο προσωρινός Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Θρουβάλας πρότεινε όπως ορισθεί ο ίδιος ως οριστικός Πρόεδρος και ο κ. Καρατζένης ως Γραμματέας, εκτελών και χρέη ψηφολέκτου, και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την εκλογή τους. […]

Κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο και το Καταστατικό της Εταιρίας διαδικασίες για τη σύγκληση και νόμιμη συγκρότηση της Γενικής Συνέλευσης. Περαιτέρω, διαπιστώθηκε ότι οι παριστάμενοι στην Συνέλευση μέτοχοι εκπροσωπούσαν ποσοστό 37,99% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι μεγαλύτερο του 1/5 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου που απαιτείται για τη λήψη αποφάσεων εφ’ όλων των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης σύμφωνα με το Νόμο (άρθρο 130 του Ν. 4548/2018) και το Καταστατικό της Εταιρίας (άρθρο 14 του Καταστατικού), όπως θα προταθούν εν συνεχεία προς ψήφιση προς τη Γενική Συνέλευση. […] Κατόπιν των ανωτέρω, η Γενική Συνέλευση προχώρησε σε συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης: […] 2

Θέμα 6ο: Επιβεβαίωση του είδους της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας, της θητείας, του αριθμού και των ιδιοτήτων των μελών αυτής σύμφωνα με το άρθρο 44 Ν. 4449/2017, ως τροποποιήθηκε από το άρθρο 74 Ν. 4706/2020. Ο κ. Θρουβάλας υπενθύμισε στη Γενική Συνέλευση ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας της 30.5.2019 ενέκρινε την εκλογή 3μελούς Επιτροπής Ελέγχου, ως επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου, απαρτιζόμενης από τα Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Γεώργιο Λασσαδό και Πέτρο Κατσούλα και το Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Ευστρατιάδη. Η ίδια Γενική Συνέλευση επιβεβαίωσε ότι άπαντα τα ανωτέρω μέλη διαθέτουν επαρκή γνώση αφενός στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρία και αφετέρου στην ελεγκτική και λογιστική, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 1 του Ν. 4449/2017.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε ότι, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου, η θητεία της Επιτροπής είναι αντίστοιχη με αυτήν του Διοικητικού Συμβουλίου. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής, εξελέγη με την από 27.6.2019 απόφαση αυτής, ο κ. Γεώργιος Λασσαδός.

Ο κ. Θρουβάλας ανέφερε ότι ενόψει του νέου νόμου περί εταιρικής διακυβέρνησης ανωνύμων εταιρειών, και συγκεκριμένα του άρθρου 74 παρ. 4 του Ν. 4706/2020 που αντικατέστησε το άρθρο 44 παρ. 1 του Ν. 4449/2017 με έναρξη ισχύος από την 17.7.2020, προτείνεται να επιβεβαιωθούν από την Γενική Συνέλευση:

α) το είδος της Επιτροπής Ελέγχου ως επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου, β) η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου ως αντίστοιχη με αυτήν του Διοικητικού Συμβουλίου, γ) ο αριθμός των μελών αυτής σε τρία (3) και δ) οι ιδιότητες των μελών της Επιτροπής ως έχουν σήμερα, ήτοι η Επιτροπή θα αποτελείται από τρία (3) μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δύο (2) εκ των οποίων πρέπει να είναι ανεξάρτητα από την Εταιρία. Στο σημείο αυτό, ο κ. Θρουβάλας υπενθύμισε ότι τα άρθρα 1-24 του νέου Ν. 4706/2020 περί εταιρικής διακυβέρνησης ανωνύμων εταιρειών τίθενται σε ισχύ την 17.7.2021 (εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις), σύμφωνα με τη μεταβατική διάταξη του άρθρου 92 παρ. 3 του νόμου αυτού, και ότι η Εταιρία θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την έγκαιρη συμμόρφωσή της με το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Κατόπιν τούτου, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να επιβεβαιώσει το είδος, τη θητεία, τον αριθμό και τις ιδιότητες των μελών της Επιτροπής Ελέγχου κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στην ανωτέρω εισήγηση.

Η σχετική απόφαση ελήφθη ως ακολούθως: Υπέρ: 352.935.887 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 98,89% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου. Κατά: 0 ψήφοι. 3 Αποχές: 3.965.610 ψήφοι, ήτοι ποσοστό 1,11% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου. […] Κατόπιν αυτών και μη υπαρχόντων άλλων θεμάτων προς συζήτηση λύθηκε η Συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v