Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Αποφάσεις γενικής συνέλευσης

Η εξ αναβολής Α' επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, που συνήλθε την 12η Οκτωβρίου 2018, αποφάσισε την εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Ν. 4449/2017 προκειμένου να είναι σε θέση να υλοποιεί τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις που ορίζονται στον ως άνω νόμο. Η επιτροπή έχει τριμελή σύνθεση και αποτελείται κατά πλειοψηφία από τα δύο ανεξάρτητα και μη εκτελεστικά μέλη του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, ενώ το τρίτο μέλος της που εκλέγεται από την παρούσα Γενική Συνέλευση πληρεί τις προυποθέσεις περί ανεξαρτησίας των διατάξεων του ν. 3016/2002 και έχει επαρκή γνώση στην ελεγκτική και λογιστική (διεθνή πρότυπα) βάσει του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017.Η θητεία της νέας επιτροπής ελέγχου ορίζεται τριετής, ήτοι ίση με το διάστημα της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω παραδοχές η Γενική Συνέλευση της εταιρίας εξέλεξε ως μέλος της νέας τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου, τον κο Ανδρέα Κουτούπη που δεν είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας και πληρεί της προυποθέσεις περί ανεξαρτησίας των διατάξεων του ν. 3016/2002 και του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017. Την σύνθεση της νέας Επιτροπής Ελέγχου συμπληρώνουν τα δύο ανεξάρτητα και μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Χρήστος Νούσιας και Δημήτριος Νίκας, οι οποίου έχουν αποδεδειγμένα επαρκή γνώση στην Λογιστική καθόσον και οι δύο είναι Οικονομολόγοι, Λογιστές και Φοροτεχνικοί Σύμβουλοι επιχειρήσεων.

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω στελέχη διαθέτουν αποδεδειγμένα επαρκή γνώση στον τομέα που δραστηριοποιείται η εταιρία.

Ο εκλεγείς από την Γενική Συνέλευση και ορισθείς Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δρ. Ανδρέας Κουτούπης [BSc (Honors), MSc, PhD, CMIIA, CIA, CICA, CCSA, CRMA, CCS] είναι Ορκωτός και Πιστοποιημένος Εσωτερικός Ελεγκτής, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Ελεγκτικής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Παντείου Πανεπιστήμιου αλλά και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Ελλάδας. Είναι κάτοχος του πτυχίου Δημόσιας Διοίκησης( Πάντειο Πανεπιστήμιο), Μεταπτυχιακού στον Εσωτερικό Έλεγχο και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (Cass Business School, City University, London UK), Διδακτορικού Διπλώματος στην Εταιρική Διακυβέρνηση και στον Εσωτερικό Έλεγχο (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Αποτελεί μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών και η εμπειρία του προέρχεται κυρίως από τον χρηματοπιστωτικό τομέα όπου έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλες τις τράπεζες στην Ελλάδα.

Επισυνάπτεται το ακόλουθο κείμενο με τις αποφάσεις της εξ ' αναβολής Α' επαναληπτικής τακτικής συνέλευσης των μετόχων της 12.10.2018.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΣ 12.10.2018

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v