Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΛΑΜΨΑ Α.Ε.: Πρακτικό Επιτροπής Ελέγχου - Συγκρότηση σε σώμα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ

ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

με την επωνυμία

«ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε.»

και αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 000223101000

της 25.11.2021

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Στην Αθήνα σήμερα την 25.11.2021, ημέρα της εβδομάδος Πέμπτη και ώρα 16:00 μ.μ. συνήλθαν στα επί της οδού Βασ. Γεωργίου Α' αριθμ. 1 γραφεία της έδρας της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), τα μέλη της νέας Επιτροπής Ελέγχου, τα οποία εξελέγησαν-ορίσθηκαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 25.11.2021, στην πρώτη μετά την εκλογή τους συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα ημερησίας διατάξεως το ακόλουθο:

Θέμα μόνο: Εκλογή Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του ν. 4449/2017 (ΦΕΚ Α΄ 7/24.01.2017) και συγκρότηση αυτής σε σώμα.

Κατά την συνεδρίαση παρέστησαν άπαντα τα μέλη της νέας Επιτροπής Ελέγχου, ήτοι:

1. Αθανάσιος Μπουρνάζος του Ματθαίου, κάτοικος …………… οδός ……………… αρ. ………., Τ.Κ. …………, γεννηθείς την ………….., κάτοχος του Α.Δ.Τ. με αριθμό ……………, με ΑΦΜ: ……………., email: …………………,,  τρίτο πρόσωπο (μη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας) ανεξάρτητος κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 & 2 του Ν. 4706/2020,

2.Κωνσταντίνος Βασιλειάδης του Βασιλείου, κάτοικος …………… οδός ……………… αρ. ………., Τ.Κ. …………, γεννηθείς την ………….., κάτοχος του Α.Δ.Τ. με αριθμό ……………, με ΑΦΜ: ……………., email: …………………,, τρίτο πρόσωπο (μη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας) ανεξάρτητος κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 & 2 του Ν. 4706/2020,

3. Τιμόθεος Ανανιάδης του Θεόδωρου, κάτοικος …………… οδός ……………… αρ. ………., Τ.Κ. …………, γεννηθείς την ………….., κάτοχος του Α.Δ.Τ. με αριθμό ……………, με ΑΦΜ: ……………., email: …………………,, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

 Αφού διαπιστώθηκε ότι στην παρούσα συνεδρίαση παρίσταται το σύνολο των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, η οποία εξελέγη από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας της 25.11.2021, και κανένα εξ αυτών δεν αντιλέγει στην πραγματοποίηση της συνεδριάσεως και στη λήψη αποφάσεως επί του μοναδικού θέματος της ημερησίας διατάξεως, ο εκ των μελών της Επιτροπής κ. Αθανάσιος Μπουρνάζος, αφού έλαβε το λόγο, αναφέρθηκε αμέσως στο μοναδικό θέμα της ημερησίας διατάξεως.

Ειδικότερα και επί του μοναδικού θέματος της ημερησίας διατάξεως ο κ. Αθανάσιος Μπουρνάζος υπενθύμισε στα λοιπά παριστάμενα μέλη ότι η Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας, επί σκοπώ πλήρους συμμορφώσεως με τις διατάξεις αφενός μεν του άρθρου 44 παρ. 1 περ. ε΄ του ν. 4449/2017, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το άρθρο 74 παρ. 4 του ν. 4706/2020, αφετέρου δε της με αριθμό πρωτοκόλλου 1508/17.07.2020 εγκυκλίου της Διεύθυνσης Εισηγμένων Εταιρειών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, καθώς και του Κανονισμού Λειτουργίας αυτής, οφείλει να προβεί στην εκλογή Προέδρου μεταξύ των μελών της, ο οποίος πρέπει να είναι ανεξάρτητος από την ελεγχόμενη οντότητα.

Μετά από την ως άνω εισαγωγή και αφού ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε τόσο η αναγκαιότητα όσο και η σκοπιμότητα της προτεινόμενης ενέργειας, ήτοι της εκλογής Προέδρου της Επιτροπής, για την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της και την προσήκουσα συμμόρφωση με τις ρυθμίσεις και επιταγές του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου κατόπιν ψηφοφορίας ομόφωνα και παμψηφεί εξέλεξαν ως Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου τον κ. Αθανάσιο Μπουρνάζο του Ματθαίου, τρίτο πρόσωπο (μη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας) ανεξάρτητο κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 & 2 του Ν. 4706/2020.

 

Ο κ. Μπουρνάζος ευχαρίστησε τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής για την εκλογή του και δεσμεύθηκε για την ακριβή τήρηση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων του ως Προέδρου αυτής, με σκοπό τη διασφάλιση της εύρυθμης, ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, η Επιτροπή Ελέγχου συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. Αθανάσιος Μπουρνάζος του Ματθαίου, τρίτο πρόσωπο (μη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας) ανεξάρτητος κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 & 2 του Ν. 4706/2020, Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου.

 

2. Κωνσταντίνος Βασιλειάδης του Βασιλείου, τρίτο πρόσωπο (μη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας), ανεξάρτητος κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 & 2 του Ν. 4706/2020, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.

 

3. Τιμόθεος Ανανιάδης του Θεόδωρου, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.

 

Επισημαίνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, κατά την συνεδρίασή του περί συγκροτήσεώς του σε σώμα την 29.07.2021, απέδωσε στον κ. Τιμόθεο Ανανιάδη, την ιδιότητα του μη εκτελεστικού μέλους Δ.Σ.

 

Περαιτέρω, τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου κατόπιν ψηφοφορίας ομόφωνα και παμψηφεί εξέλεξαν τον κ. Βασιλειάδη, Γραμματέα της Επιτροπής.

 

 Υπενθυμίζεται, τέλος, χάριν πληρότητας ότι η θητεία της Επιτροπής Ελέγχου είναι δύο (2) έτη, με δυνατότητα παράτασης το αργότερο μέχρι την επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση και σε κάθε περίπτωση εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

 

 

 

Για λόγους πληρότητας, παρατίθενται κατωτέρω τα βιογραφικά σημειώματα των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, που εξελέγησαν δυνάμει της από 25.11.2021 αποφάσεως της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας:

 

1. Αθανάσιος Μπουρνάζος

Πτυχιούχος της ΑΒΣΘ (Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσ/κης. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Λογιστής Φοροτεχνικού Α` τάξης. Έχει προυπηρεσία 35 ετών σε οικονομικές υπηρεσίες διάφορων εταιρείων. Υπήρξε εσωτερικός ελεγκτής και ως υπεύθυνος εσωτερικού ελέγχου 11 χρόνια στην ΔΕΛΤΑ ΑΕ. Ως Οικονομικός Δ/ντης εργάστηκε στις εταιρείες ΧΡΩΣΤΙΚΗ ΑΕ και SCHUR FLEXIBLES ABR ABEE. Διετέλεσε Προϊστάμενος Λογιστηρίου στην εταιρεία «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Α.Ε». Συμμετέχει ανελλιπώς στην Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε. από το έτος 2018.

2. Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσαλονίκης.

Έχει εργασθεί ως Προϊστάμενος Λογιστηρίου στον Τομέα Ναυτιλίας και Αε-ρομεταφορών για περίοδο άνω των 15 ετών. Διετέλεσε Προϊστάμενος Λογι-στηρίου στην Λάμψα ΑΕ κατά την διάρκεια της υλοποίησης των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης. Συμμετέχει ανελλιπώς στην Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε. από το έτος 2018.

 3. Τιμόθεος Ανανιάδης

Με πάνω από 40 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στον κλάδο της φιλοξενίας, ο κ. Ανανιάδης ξεκίνησε την καριέρα του στο Hyatt Regency Ατλάντα, ακολου-θουμένων διορισμών ως Διευθυντή Τροφίμων και Ποτών στο/α Hyatt Regency Νέα Ορλεάνη, Χίλτον Χεντ, Νάσβιλ, Μπάφαλο και Κολόμπους. Το 1988 κατείχε τη θέση του Εταιρικού Διοικητικού Συμβούλου Τροφίμων και Ποτών για την εταιρεία Hyatt Hotels με κύριες αρμοδιότητες τη μηχανική του μενού (menu engineering), την ανάπτυξη προϊόντων, την πρόσληψη, την ανάπτυξη και εφαρμογή προδιαγραφών υπηρεσιών και εκπαίδευσης, την ανάπτυξη ιδεών και την υποστήριξη νέων ξενοδοχείων πριν το άνοιγμα.

Η καριέρα του κ. Ανανιάδη ως Γενικού Διευθυντή περιλαμβάνει θέσεις στις ΗΠΑ στο Hyatt Regency Πίτσμπουργκ, στο Hyatt Regency Κόραλ Γκέιμπλς και στο Hyatt Regency Μαϊάμι. Το 1999 προσχώρησε στην εταιρία Hyatt In-ternational ως Γενικός Διευθυντής του Hyatt Regency Θεσσαλονίκη στην Ελ-λάδα και αργότερα μετακόμισε στην Ινδία ως Γενικός Διευθυντής του Grand Hyatt Μουμπάι.

Το 2003 ο κ. Ανανιάδης προσχώρησε στην εταιρεία Starwood Hotels and Re-sorts επιστρέφοντας στην Ελλάδα ως Γενικός Διευθυντής/Διευθύνων Σύμ-βουλος του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία (Grande Bretagne). Από το 2006 έως το 2012 του δόθηκε η επιπρόσθετη αρμοδιότητα του Διευθυντή για την Περιοχή Ελλάδας, Τουρκίας & Κύπρου επιβλέποντας 18 ξενοδοχεία συνδεδε-μένα με την Starwood. Από το 2013 η τοπική αρμοδιότητα συμπεριελάμβανε και τα Βαλκάνια εωσότου η εταιρεία Marriott International συγχωνεύθηκε με την Starwood, οπότε αυτός ανέλαβε την ευθύνη του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Marriott για Ελλάδα και Κύπρο, ενώ παρέμεινε Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετανία (Grande Bretagne) και King George έως τον Οκτώβριο 2020. Επί του παρόντος, είναι Ανώτερος Σύμβουλος Φιλοξενίας για την οικογένεια Λασκαρίδη και στο ΔΣ της εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα (Lampsa Hellenic Hotels) και της εταιρείας Lucknam Park Estate, αμφότερες ανήκουσες στην οικογένεια Λασκαρίδη.

Ενεργός σε αρκετές επιχειρηματικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ο κ. Ανανιάδης υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος του American Community Schools (ACS) of Athens, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, Μέλος ΔΣ του American Hellenic Institute (AHI) και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (American-Hellenic Chamber of Commerce (AMCHAM).

Κατόπιν των ανωτέρω, η Επιτροπή Ελέγχου διακριβώνει, όπως σαφώς προκύπτει και από τα αντίστοιχα σύντομα βιογραφικά σημειώματα, ότι όλα τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου έχουν επαρκή γνώση στον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία ενώ οι κ.κ. Αθανάσιος Μπουρνάζος και Κωνσταντίνος Βασιλειάδης διαθέτουν αποδεδειγμένα επαρκή γνώση και εμπειρία ελεγκτικής και λογιστικής (διεθνών προτύπων), και συνεπώς οι κ. κ. Αθανάσιος Μπουρνάζος και Κωνσταντίνος Βασιλειάδης θα παρίστανται υποχρεωτικώς στις συνεδριάσεις της επιτροπής ελέγχου, που αφορούν στην έγκριση των οικονομικών καταστάσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 44 παρ. 1 περ (ζ) του Ν. 4449/2017.

Περαιτέρω, η Επιτροπή Ελέγχου διακριβώνει ότι τα μέλη της είναι στην πλειοψηφία τους ανεξάρτητα κατά την έννοια του άρθρου 9 παρ. 1 & 2 του Ν. 4706/2020 και συγκεκριμένα οι κ.κ. Αθανάσιος Μπουρνάζος και Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, καθώς (α) δεν κατέχουν άμεσα ή έμμεσα ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου μεγαλύτερο του 0,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και (β) είναι απαλλαγμένα από οιαδήποτε σχέση εξάρτησης με την Εταιρεία ή συνδεδεμένα με αυτή πρόσωπα, όπως αυτή (σχέση εξάρτησης) στην παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 4706/2020 και ουδεμία οικονομική, επιχειρηματική, οικογενειακή ή άλλου είδους σχέση διατηρούν, η οποία δύναται να επηρεάσει τις αποφάσεις και την ανεξάρτητη, αντικειμενική και αμερόληπτη κρίση τους.

Μετά από αυτά και επειδή δεν υπάρχει άλλο θέμα για συζήτηση, λύνεται η συνεδρίαση.

Σε πίστωση συντάχθηκε το παρόν πρακτικό, το οποίο, αφού διαβάστηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφεται όπως ακολουθεί.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ

 

 

 

    

____________________                               ____________________

 

    Αθανάσιος Μπουρνάζος                               Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

 

 

                                                                     ________________

 

                                                                  Τιμόθεος Ανανιάδης

 

 

 

 

Πρακτικό Επιτροπής Ελέγχου - Συγκρότηση σε σώμα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v