Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Οικονομικά αποτελέσματα 2018

MLS Innovation Inc : 20,9 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών, 1,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη μετά φόρων για το 2018

 

 

Ο κύκλος εργασιών της MLS Innovation Inc το 2018 ανήλθε σε 20,9 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη, μετά από φόρους, να ανέρχονται σε 1,6 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 5,3 εκατ. ευρώ το 2018 (έναντι 5,6 εκατ. ευρώ πέρυσι). Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,1327 ευρώ.

 

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ανήλθαν σε 5,9 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή  θέση διαμορφώθηκε σε  25,8 εκατ. ευρώ.

 

 

 

 

Η MLS επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό με έμφαση στις αγορές των Βαλκανίων  (καταρχήν στη Σερβία, στην Κύπρο και τη Βουλγαρία) προσαρμόζοντας τις προϊοντικές κατηγορίες MLS Easy™, Smartphones και Tablets στην τοπική γλώσσα της εκάστοτε χώρας.

 

 

Παράλληλα, ανακοίνωσε την ολοκλήρωσή της νέας Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Τεχνητής Νοημοσύνης και Αναγνώρισης φωνής (European MAIC™), την οποία προετοίμαζε τα τελευταία 2,5 χρόνια και αποτελεί το σημαντικότερο και μεγαλύτερο project που έχει υλοποιήσει η εταιρεία στην 30ετή ιστορία της. 

 

Στην Αμερική, οι αντίστοιχες πλατφόρμες -έξυπνες ψηφιακές βοηθοί- βρίσκονται ήδη σε σχεδόν 100 εκατ. Αμερικανικά σπίτια. Συγκεκριμένα, από το λανσάρισμα της Alexa™ της Amazon™, τo 2015, μέχρι και σήμερα έχουν καταφέρει να αλλάξουν τη ζωή των Αμερικανών. Η Ευρωπαία MAIC™ αναπτύσσεται σε πολλές Ευρωπαϊκές γλώσσες, προσαρμοσμένη στην κουλτούρα, στη μουσική, στον πολιτισμό στις συνήθειες και τις παραδόσεις της εκάστοτε χώρας. Η νέα Πλατφόρμα τοποθετεί την MLS, ίσως στον πιο «καυτό»  χώρο της τεχνολογίας που, πιθανότατα, τα επόμενα χρόνια, θα αλλάξει δραστικά και προς το καλύτερο την καθημερινότητα όλων μας.

 

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MLS κ. Γιάννης Καματάκης δήλωσε : «Η MLS εισέρχεται, εκ νέου, σε μία νέα φάση ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Ως εκ τούτου, την τριετία 2019-2021 αναμένουμε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, με τις πωλήσεις από ξένες αγορές να αποτελούν διψήφιο ποσοστό επί των συνολικών».

 

Λίγα Λόγια για την MLS

Η MLS Innovation Inc ιδρύθηκε το 1989 με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων τεχνολογιών που στόχο έχουν να απλοποιούν την καθημερινή ζωή (Making Life Simple). Το 1998 κατέκτησε το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Laserlock™, μια πατέντα η οποία εμπόδιζε την αντιγραφή Software CD-ROMs και είχε ήδη πουληθεί σε πάνω από 40 χώρες. Η εταιρεία συνέχισε να καινοτομεί προσφέροντας το πρώτο ελληνικό CD-ROΜ, την πρώτη Ελληνική Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια και τα πρώτα λογισμικά αναγνώρισης φωνής στα ελληνικά (Talk&Write™) και μετάφρασης (MLS Systran™). Στη δεκαετία του 2000 εισήλθε στην αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών, ανέπτυξε και διέθεσε στην αγορά την πρώτη φορητή συσκευή πλοήγησης με ενσωματωμένη αναγνώριση φωνής, MLS Destinator Talk&Drive™.  Η συσκευή έφτασε στα παρμπρίζ εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων στην Ελλάδα όπως και σε 7 ακόμα χώρες. Στη δεκαετία του 2010 η εταιρεία ξεκίνησε την ανάπτυξη συσκευών Smartphones και Tablets που χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης φτάνουν στα χέρια εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων κάθε χρόνο. Πρόσφατα η MLS πρόσθεσε στα καινοτόμα προϊόντα της το MLS Easy™. Πρόκειται για κινητό τηλέφωνο με κουμπιά και οθόνη αφής με ένα πολύ εύκολο λειτουργικό σύστημα όπου όλα γίνονται με τη φωνή. Απευθύνεται στο 1/3 των Ευρωπαίων που εξακολουθούν να έχουν κινητά τηλέφωνα με κουμπιά. Η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 2018 σε 4 χώρες ενώ στα σχέδιά της είναι να επεκταθεί σε άλλες 3.

 

Περισσότερες πληροφορίες

https://www.mlsinnovation.com/

https://maic.gr/

All product names, trademarks and registered trademarks are property of their respective owners

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v