Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ALPHA BANK: Πώληση των μετοχών της Alpha Επενδυτικής Περιουσίας

Η Alpha Bank υπέγραψε σήμερα δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 100% των μετοχών της Alpha Επενδυτικής Περιουσίας Ι Α.Ε. στη Mavani Holdings Limited, εταιρία ιδιοκτησίας του Brook Lane Special Situations Fund.

Το συμφωνηθέν τίμημα των 95,3 εκατ. ευρώ θα έχει θετική επίδραση στα εποπτικά κεφάλαια και στη ρευστότητα της Τραπέζης.

Οπως αναφέρει η τράπεζα, η Alpha Επενδυτικής Περιουσίας Ι Α.Ε. κατέχει ένα υψηλής στάθμης χαρτοφυλάκιο ακινήτων εισοδήματος και η πώλησή της αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Alpha Bank για αποεπένδυση από μη βασικά περιουσιακά στοιχεία.

Οπως έγραψε το Euro2day.gr, πρόκειται για πέντε επαγγελματικά ακίνητα, κτίρια γραφείων και εμπορικά καταστήματα τα οποία είναι μισθωμένα από μεγάλες εταιρείες (Vodafone, Samsung, AXA, Porsche Hellas) και βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους (Λ. Κηφισίας, Λ. Κηφισού, Μιχαλακοπούλου).

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται εντός του δευτέρου τριμήνου του 2019.

Σημειώνεται ότι η πώληση των πέντε ακινήτων αποτελεί τη δεύτερη σχετική συναλλαγή, τους τελευταίους μήνες, για την Αlpha Βank. Προηγήθηκε η σύμβαση με την Apollo για την αγορά, μεταξύ άλλων, από το private equity ανακτηθέντων ακινήτων από πλειστηριασμούς, τα οποία αποτιμήθηκαν στα 51 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v