Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Medicon: Πρακτικά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου

Σήμερα, την 07η.07.2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 μ.μ. στα γραφεία της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ - ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ MEDICON HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”» (εφεξής «Εταιρεία») επί
της Μελίτωνα, αρ. 5-7, συνήλθαν σε συνεδρίαση της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας (εφεξής η «Επιτροπή») άπαντα τα παρακάτω αναφερόμενα μέλη αυτής που ορίσθηκαν με την από 30 Ιουνίου 2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, για συζήτηση και λήψη απόφασης επί των κατωτέρω αναφερόμενων θεμάτων ημερήσιας διάταξης.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν αυτοπροσώπως τα ακόλουθα μέλη της Επιτροπής:
1) Βασίλειος Λουμιώτης του Ιωάννη, Ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ
2) Ευστράτιος Τσερκέζος του Δικαίου, Ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ
3) Δημήτριος Καπετανάκης του Ιωάννη, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ

Τα πρακτικά της συνεδρίασης τήρησε η κα Γεωργίου Βασιλική.

Δεδομένου ότι στη συνεδρίαση παρίστανται άπαντα τα μέλη της Επιτροπής, υφίσταται η απαιτούμενη απαρτία και η Επιτροπή συνεδριάζει έγκυρα.
Ακολούθως η Επιτροπή εισήλθε στη συζήτηση επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης.





ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Θέμα 1ο: Συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου σε Σώμα.
Θέμα 2ο: Ορισμός του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου


Επί του 1ου θέματος: Συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου σε Σώμα.

Μετά από διαλογική συζήτηση επί του πρώτου θέματος της Ημερήσιας Διάταξης, η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη της:
α) τις σχετικές με την Επιτροπή Ελέγχου αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας της 30.06.2021 και του ορισμού αυτής ως Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, αποτελούμενη από μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017, όπως ισχύει, με θητεία ίσης διάρκειας με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή ετήσια, και τα Μέλη αυτής να είναι συνολικά τρία (3), αποτελούμενα από τρία (3) Ανεξάρτητα, Μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και,
β) τον ορισμό, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 1(γ) του Ν. 4449/2017. με την από 30.06.2021 σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, των τριών (3),παρισταμένων στη συνεδρίαση, Μελών αυτής, συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

1) Βασίλειος Λουμιώτης του Ιωάννη, που γεννήθηκε στην , την , είναι κάτοικος , οδός , Αριθμός , κάτοχος του αρ. / δελτίου ταυτότητας που εκδόθηκε από το Τ.Α , με Α.Φ.Μ , ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνο ,Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.

2) Ευστράτιος Τσερκέζος του Δίκαιου, που γεννήθηκε στην , την , είναι κάτοικος , οδός , Αριθμός , κάτοχος του αρ. δελτίου ταυτότητας που εκδόθηκε από το Τ.Α , με Α.Φ.Μ , ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνο , Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.

3) Δημήτριος Καπετανάκης του Ιωάννη και της Μαρίας, που γεννήθηκε στην , την , είναι κάτοικος , οδός , Αριθμός , κάτοχος του / δελτίου ταυτότητας που εκδόθηκε από το Τ.Α , με ΑΦΜ , ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνο , Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.


Επί του 2ου θέματος: Ορισμός του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 44 παρ. 1 (ε) του Ν. 4449/2017, όπως ισχύει, σχετικά με τον ορισμό του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, τα μέλη της Επιτροπής θα πρέπει να ορίσουν τον Πρόεδρο της, εκ των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών αυτής.
Τα μέλη της Επιτροπής μετά από συζήτηση για το ποιος θα είναι καταλληλότερος βάσει επαγγελματικής κατάρτισης και εμπειρίας για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής,κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Πρόεδρος θα πρέπει να έχει ανάλογη επαγγελματική εμπειρία και γνώσεις. Ο κ. Λουμιώτης είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης καιΔιοίκησης Επιχειρήσεων (1973) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) από το Πανεπιστήμιο Roosevelt του Σικάγο (1979). Επιπλέον είναι:
α) Εισηγητής στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ.) από το έτος 1997 μέχρι σήμερα, στα γνωστικά αντικείμενα:
• Ελεγκτική και επαγγελματικές ικανότητες ελεγκτών.
• Διαχείριση κινδύνων και εσωτερικός έλεγχος.
• Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου.
• Κλαδικό Λογιστικό Σχέδιο Τραπεζών.
• Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις.
• Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ).

Η διδασκαλία των ανωτέρω γνωστικών αντικειμένων υπερβαίνει τις 300 ώρες
κατ' έτος.
β) Εισηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master στην Εφαρμοσμένη Ελεγκτική Λογιστική (σε συνεργασία με το ΣΟΕΛ), από το έτος 2006 μέχρι σήμερα. Η διδασκαλία αυτή, που καλύπτει τα ανωτέρω γνωστικά αντικείμενα, υπερβαίνει τις 100 ώρες κατ' έτος.
γ) Εισηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική (σε συνεργασία με το ΙΕΣΟΕΑ) από το έτος 2011 μέχρι σήμερα. Η διδασκαλία αυτή, που καλύπτει τα ανωτέρω γνωστικά αντικείμενα υπερβαίνει τις 100 ώρες κατ' έτος.
δ) Εισηγητής στην ΣΟΛ Α.Ε. στα γνωστικά αντικείμενα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου και Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις. Η διδασκαλία αυτή, που γίνεται σε ελεγκτές της ΣΟΛ ΑΕ και σε στελέχη επιχειρήσεων, υπερβαίνει τις 70 ώρες κατ' έτος.

Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου ομόφωνα ορίζουν ως Πρόεδρο αυτής τον κ. Βασίλειο Λουμιώτη, καθώς αφενός μεν πληροί τις προϋποθέσεις του ν. 4449/2017 και ν. 3016/2002, όπως ισχύουν, αναφορικά με την ανεξαρτησία του απέναντι στην Εταιρεία, αφετέρου δε σύμφωνα με το βιογραφικό του, διαθέτει επαρκή γνώση στον τομέα δραστηριότητας της Εταιρείας, καθώς έχει δηλώσει και επιβεβαιώσει με σχετική έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του ότι διαθέτει επαρκή γνώση στον τομέα τον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρεία και έχει επαρκή γνώση και εμπειρία στην ελεγκτική και λογιστική.
Ασκεί το ελεγκτικό επάγγελμα από το έτος 1980 και ειδικότερα ως μέλος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ) από το έτος 1980 έως 1992 και του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) από το 1993 μέχρι σήμερα. Από το 1993, με τον βαθμό του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Ελεγκτική Εταιρεία ΣΟΛ ΑΕ, στην οποία είναι και μέτοχος. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης θητείας του στον βαθμό του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή, εκλέχθηκε, ως τακτικός ελεγκτής, από σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων για τον έλεγχο των ετησίων οικονομικών καταστάσεων τους. Μεταξύ των επιχειρήσεων αυτών είναι και η ALPHA BANK για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της από τη χρήση 1994 μέχρι τη χρήση 2002, ALBIO HOLDINGS Α.Ε., Unisystems Α.Ε. κ.λπ. Κατά τη διάρκεια της θητείας αυτής διενέργησε ειδικές εργασίες, όπως ειδικούς ελέγχους για την εισαγωγή εταιρειών στο Χ.Α., εκτιμήσεις επιχειρήσεων, εφαρμογή των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, Οργανώσεις Λογιστηρίων κ.λπ. σε σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων. Επίσης, διετέλεσε μέλος του Τεχνικού Γραφείου της ΣΟΛ Α.Ε. από το έτος 2006 μέχρι τον Μάρτιο του έτους 2009.

Καταλήγοντας, η Επιτροπή Ελέγχου διαπιστώνει ότι ο κ. Βασίλειος Λουμιώτης είναι σε θέση να αναλάβει την ευθύνη και να ασκήσει επαξίως τα καθήκοντα του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας.
Ο κ. Βασίλειος Λουμιώτης αποδέχτηκε τον διορισμό του ως Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου.
Μετά από αυτά και μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση, λύθηκε η συνεδρίαση, σε πίστωση δε των ανωτέρω συντάχθηκαν τα παρόντα πρακτικά, τα οποία υπογράφονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v