Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στα χρηματιστήρια της Ασίας

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό για έκτη συνεχή συνεδρίαση. Στήριξη από τα θετικά στοιχεία για τις ΗΠΑ. Υποχώρηση του γεν και ώθηση στις εξαγωγικές εταιρίες. Προβληματίζουν, ωστόσο, τα στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία.

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές παίρνοντας την σκυτάλη από τη Wall Street η οποία βρέθηκε σε νέο ιστορικό υψηλό.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,04% στις 14.946 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,11% στις 22.472 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,28% στις 1997 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX υψηλότερα κατά 0,26% στις 5408 μονάδες.

Στις κινεζικές αγορές ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,41% στις 2055 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,57% στις 2175 μονάδες.  

Καταλύτης ήταν ο δείκτης ISM για τις δραστηριότητες του αμερικανικού κλάδου μεταποίησης, ο οποίος ενισχύθηκε το Μάρτιο, επιβεβαιώνοντας όσους υποστήριζαν πως η επιβράδυνση που είχε καταγραφεί το χειμώνα οφειλόταν κατά κύριο λόγο στις εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες.

Το γεν υποχώρησε έναντι του δολαρίου κατά 0,1%, στα 103,75 γεν έναντι του δολαρίου δίνοντας ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών. Η μετοχή της Nissan, που έχει ισχυρή παρουσία στην αμερικανική αγορά, κατέγραψε ξέρδη μεγαλύτερα του 2%.

Τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία αντιστάθμισαν τις δυσοίωνες ειδήσεις για την ιαπωνική οικονομία. Έκθεση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας αποτυπώνει επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος λόγω της επικείμενης αύξησης της φορολογίας επί λιανικών πωλήσεων. Επίσης, οι πλειονότητα των επιχειρήσεων εκτιμά πως η BoJ δεν θα πετύχει τον στόχο για ενίσχυση του πληθωρισμού στο 2% τον επόμενο χρόνο – που είναι ο βασικός στόχος της σαρωτικής νομισματικής πολιτικής του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v