«Βουτιά» 1,9% για τον Nikkei μετά τις αποφάσεις BOJ

Ισχυρές πιέσεις στο Τόκιο μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για διεύρυνση του εύρους των τίτλων που αγοράζει. Σταθεροποιητική η εικόνα στις υπόλοιπες αγορές.

Μετά το ράλι που έκαναν στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, οι ασιατικές αγορές σταθεροποιούνται, με τις ιαπωνικές μετοχές όμως να κάνουν «βουτιά» μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για διεύρυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε τον βασικό στόχο της για την ποσότητα του χρήματος στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσής της, όμως αποφάσισε να διευρύνει το εύρος των τίτλων που αγοράζει, κίνηση που στόχο έχει να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να δαπανούν περισσότερα σε επενδύσεις και μισθούς. Επίσης, αποφάσισε να «βάλει στην άκρη» 300 δις. γεν για αγορά ETFs.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,3%, ενώ με απώλειες 1,9% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 18.986 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,09% ο δείκτης Hang Seng στις 21.852 μονάδες και κατά 0,13% ο δείκτης Kospi στις 1.975 μονάδες, ενώ αντιθέτως με κέρδη 0,11% έκλεισε ο δείκτης ASX στις 5.156 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,02% κινείται ο Shanghai Composite στις 3.580 μονάδες και κατά 0,4% ο CSI στις 3.770 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v