Σε υψηλό διμήνου οι ασιατικές αγορές

Μια σειρά θετικών οικονομικών στοιχείων από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ, καθησυχάζουν τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Ράλι στο Τόκιο, σε υψηλό διμήνου ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας.

Ισχυρά κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και μια σειρά θετικών οικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν σε διάφορες περιοχές του κόσμου -από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ- καθησύχασαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομιας. 

Της ανόδου ηγήθηκαν η Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ, ενώ στο θετικό κλίμα συνέβαλλε η απόφαση που έλαβε η κεντρική τράπεζα της Κϊνας να μειώσει το ποσοστό των απαιτούμενων αποθεμάτων που πρέπει να διακρατούν οι τράπεζες.

Χθες στις ΗΠΑ, ο δείκτης της μεταποιητικής δραστηριότητας (ISM) αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ οι δαπάνες στον τομέα των κατασκευών αυξήθηκαν σο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2007. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν καλά στοιχεία για το ΑΕΠ της Αυστραλίας και του Καναδά.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύθηκε σε υψηλό διμήνου, ενώ με κέρδη 4,11% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, στις 16.746 μονάδες. 

Υψηλότερα κατά 2,91% ο δείκτης Hang Seng στις 19.967 μονάδες, κατά 1,88% ο δείκτης ASX στις 5.083 μονάδες, κατά 1,6% ο δείκτης Kospi στις 1.947 μονάδες, ενώ με κέρδη 4,24% έκλεισε ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.849 μονάδες και 4,12% ο CSI στις 3.051 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v