Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές με το βλέμμα στη Fed

Στις συνεδριάσεις της Fed (σήμερα-αύριο) και των κεντρικών τραπεζών της Αγγλίας, της Ελβετίας και της Ιαπωνίας (αυτήν την εβδομάδα) στρέφεται η προσοχή των επενδυτών, ενώ κλιμακώνεται η αγωνία για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Νέα πτώση για στερλίνα και ευρώ.

Πτώσης συνέχεια στα ασιατικά χρηματιστήρια εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed –η οποία ξεκινά σήμερα- και εν μέσω ανησυχιών για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Η Fed εκτιμάται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ το ίδιο εκτιμάται πως θα πράξουν και οι κεντρικές τράπεζες της Αγγλίας, της Ελβετίας και της Ιαπωνίας, που επίσης συνεδριάζουν αυτήν την εβδομάδα.

Η στερλίνα και το ευρώ συνεχίζουν την πτώση τους έναντι του γεν, καθώς οι οικονομολόγοι φοβούνται πως ένα Brexit θα οδηγήσει την Ευρώπη και πάλι σε ύφεση.

Εν τω μεταξύ, οι κινέζοι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις της MSCI, που εκτιμάται ότι θα προσθέσει κινεζικές μετοχές στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών της αργότερα σήμερα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,6%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 1,14% στις 15.837 μονάδες.

Πτώση 1,83% για τον δείκτη ASX στις 5.292 μονάδες, ενώ περιορισμένες είναι οι απώλειες για τον Hang Seng (-0,18%) στις 20.475 μονάδες, για τον Kospi (-0,24%) στις 1.974 μονάδες, τον Shanghai Composite (-0,06%) στις 2.832 μονάδες και τον CSI (-0,01%) στις 3.067 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v