Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Υποτονικές κινήσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις επιπτώσεις του Brexit αλλά και στο πολιτικό αδιέξοδο στην Αυστραλία. Κλειστεί λόγω αργίας σήμερα η Wall Street.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, με το κλίμα υποτονικό λόγω της σημερινής «απουσίας» της Wall Street, η οποία θα παραμείνει κλειστεί λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι πιθανές χρηματοπιστωτικές και οικονομικές επιπτώσεις ενός Brexit, ενώ το διαφαινόμενο πολιτικό αδιέξοδο στην Αυστραλία –καθώς οι εκλογές δεν έβγαλαν ξεκάθαρο νικητή- ίσως απειλήσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας (ΑΑΑ σήμερα).

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,5%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,5% υψηλότερα στις 15.760 μονάδες.

Κέρδη 1,43% για τον δείκτη Hang Seng στις 21.090 μονάδες, 0,56% για τον ASX στις 5.356 μονάδες, 0,48% για τον Kospi στις 1.996 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 1,61% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.979 μονάδες και κατά 1,41% ο CSI στις 3.198 μονάδες.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v