Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα της Ιαπωνίας στηρίζουν τις αγορές, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση Τραμπ-Σι στις ΗΠΑ στο τέλος της εβδομάδας. Κλειστά λόγω αργίας τα χρηματιστήρια της Κίνας

Ήπια άνοδος στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή στην κατάσταση της αμερικανικής εμπορικής και οικονομικής πολιτικής και στο πώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Το Σάββατο, ιδιωτική έρευνα έδειξε πως η μεταποίηση στην Κίνα ήταν χαμηλότερη από τις προσδοκίες της αγοράς αν και υπήρξε επέκταση, ενώ στην Ιαπωνία η έρευνα Tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας έδειξε πως το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε αν και λιγότερο από το αναμενόμενο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση που θα έχουν στο τέλος της εβδομάδας ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Κινέζο ομόλογό του, στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,2% υψηλότερα, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει κέρδη 0,75% στις 19.050 μονάδες.

Αμετάβλητος στις 5.903 μονάδες ο δείκτης ASX, κατά 0,28% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 24.179 μονάδες και κατά 0,23% ο δείκτης Kospi στις 2.165 μονάδες.

Σημειώνεται πως οι αγορές της Κίνας και της Ταϊβάν παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v