Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, εν αναμονή επιβολής νέων δασμών 25% από τις ΗΠΑ σε κινεζικά προϊόντα, βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Απογοητευτικά στοιχεία από τον μεταποιητικό τομέα της Κίνας.

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την εξέλιξη της διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας για τους δασμούς, ενώ και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται στην περιοχή μετριάζουν την θετική επίπτωση του ανοδικού χθεσινού κλεισίματος της Wall Street.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ίσως και σήμερα ακόμα, θα ανακοινώσει δασμούς 25% σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισ. δολαρίων –ποσοστό υψηλότερο από το 10% που είχε αναφερθεί αρχικά.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα ανακοίνωσε τα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα, ο οποίος αναπτύχθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων οκτώ μηνών τον Ιούλιο, κυρίως λόγω μείωσης των παραγγελιών για εξαγωγές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,1% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei καταγράφει κέρδη 0,83% στις 22.741 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,35% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.866 μονάδες, κατά 0,47% ο CSI στις 3.501 μονάδες και κατά 0,11% ο Hang Seng στις 28.544 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κινείται 0,39% υψηλότερα στις 2.304 μονάδες. Στις 6.368 μονάδες σταθεροποιείται ο ASX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v