Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις λόγω ομολόγων στις ασιατικές αγορές

Οι υψηλότερες αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα κάθε άλλο παρά ευνοϊκά είναι για τις αναδυόμενες αγορές, καθώς τείνουν να απομακρύνουν ξένα κεφάλαια, πιέζοντας ταυτόχρονα τα τοπικά νομίσματα.

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχονται και τα ασιατικά ομόλογα, μετά και την άνοδο των αμερικανικών yields, λόγω των ισχυρών οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι υψηλότερες αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα κάθε άλλο παρά ευνοϊκά είναι για τις αναδυόμενες αγορές, καθώς τείνουν να απομακρύνουν ξένα κεφάλαια, πιέζοντας ταυτόχρονα τα τοπικά νομίσματα.

Οι τιμές των ομολόγων υποχωρούν σε όλη την Ασία, ενώ τα μακροπρόθεσμα yields της Ιαπωνίας κινούνται σε επίπεδα αρχών του 2016, κίνηση που όμως δεν δικαιολογείται από τις εγχώριες οικονομικές συνθήκες, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες 1,7% και 0,67%  ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 23.950 μονάδες.

Απώλειες 1,83% για τον Hang Seng στις 26.594 μονάδες, 1,47% για τον Kospi στις 2.274 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,39% ενισχύεται ο δείκτης ASX στις 6.289 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v