Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Ο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των δασμών στην Κίνα και το Πεκίνο συνεχίζει να υπόσχεται μέτρα στήριξης της οικονομίας, ωστόσο η πολιτική zero-Covid της Κίνας έχει ήδη κάνει σημαντική οικονομική ζημιά.

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την διολίσθηση στα futures της Wall Street, ενώ το ευρώ παραμένει κοντά σε υψηλό μήνα καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ τον Ιούλιο.

Το κλίμα αμβλύνθηκε κάπως όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να χαλαρώσει τους δασμούς στην Κίνα, αλλά και λόγω των συνεχιζόμενων υποσχέσεων από το Πεκίνο περί μέτρων στήριξης της οικονομίας, ωστόσο η πολιτική zero-Covid της Κίνας έχει ήδη κάνει σημαντική οικονομική ζημιά.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει απώλειες 0,83% στις 26.778 μονάδες.

Πτώση 1,24% για τον Shanghai Composite στις 3.108 μονάδες, 1,27% για τον CSI στις 4.002 μονάδες, 1,11% για Kospi στις 2.617 μονάδες και 1,6% για τον Hang Seng στις 20.1512 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,15% στις 7.388 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v