Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ο πληθωρισμός και οι αυξήσεις επιτοκίων βαρίδι για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης. Μικρότερη του αναμενόμενου η συρρίκνωση της ιαπωνικής οικονομίας το δι΄σατημα Ιανουαρίου-Μαρτίου.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα με ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις αμφιβολίες αναφορικά με τον πληθωρισμό και το ζήτημα των αυξήσεων επιτοκίων να επιβαρύνουν το κλίμα, καθώς επηρεάζουν τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε αποφασισμένος να αυξάνει τα επιτόκια μέχρις ότου μειωθεί ο πληθωρισμός, ενώ νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για την ιαπωνική οικονομία, η οποία συρρικνώθηκε κατά 1% σε ετησιοποιημένη βάση το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, έναντι συρρίκνωσης 1,8% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,62% υψηλότερα στις 26.825 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,33% ο Shanghai Composite στις 3.082 μονάδες, κατά 0,55% ο CSI στις 3.982 μονάδες και κατά 0,68% ο Hang Seng στις 20.463 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,15% στις 2.624 μονάδες και κατά 0,92% ο ASX στις 7.418 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v