Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ο δείκτης τιμών παραγωγού και ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας για τον Μάιο διαμορφώθηκαν στα αναμενόμενα επίπεδα, ενώ οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της Κίνας, που διαμορφώθηκε στο αναμενόμενο επίπεδο τον Μάιο, ενώ οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στη σημερινή ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την κινεζική στατιστική υπηρεσία, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε τον Μάιο όσο αναμένονταν, κατά 6,4% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 2,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 1,47% στις 27.831 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,6% ο Shanghai Composite στις 3.258 μονάδες, κατά 0,4% ο CSI στις 4.192 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,26% στις 21.813 μονάδες, πτώση 1,24% καταγράφει ο Kospi στις 2.592 μονάδες και 1,19% ο ASX στις 7.154 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v