Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Ο υψηλός πληθωρισμός και η απειλή ύφεσης ανησυχούν τους επενδυτές. Ανοίγει και πάλι η Σαγκάη μετά από εβδομάδες αυστηρού lockdown. Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τον υψηλό πληθωρισμό και την απειλή ύφεσης, ενώ πτωτικά κινούνται και οι τιμές του πετρελαίου μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν τη Σαουδική Αραβία έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της στην περίπτωση που μειωθεί η ρωσική παραγωγή λόγω των κυρώσεων.

Νωρίτερα σήμερα η Αυστραλία ανακοίνωσε τα στοιχεία για το εμπορικό πλεόνασμα, που τον Απρίλιο διαμορφώθηκε υψηλότερα του αναμενόμενου.

Επίσης, χθες, η κινεζική πόλη Σαγκάη άνοιξε και πάλι, μετά από εβδομάδες αυστηρού lockdown για να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,19% στις 27.407 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,16% ο Shanghai Composite στις 3.187 μονάδες, οριακά χαμηλότερα στις 4.081 μονάδες ο CSI, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX καταγράφει πτώση 1,02% στις 7.387 μονάδες, 1,13% ο Kospi στις 2.655 μονάδες και 1,7% ο Hang Seng στις 20.933 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v