Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές μετά τη Fed

H Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μ.β., κίνηση που είχε ήδη προεξοφλήσει η αγορά, μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης του αναμενόμενου αύξησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ακολουθώντας στα βήματα της Wall Street, μετά την ανακοίνωση της αύξησης επιτοκίων της Fed κατά 75 μ.β. και την πρόβλεψη για περαιτέρω σταθερές αυξήσεις φέτος, με στόχο το federal funds rate να φτάσει μέχρι το τέλος το έτους στο 3,4%.

Η κίνηση είχε σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί από τις αγορές, και έρχεται μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης του αναμενόμενου αύξησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 0,82% στις 26.547 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,27% ο Shanghai Composite στις 3.313 μονάδες, κατά 0,35% ο CSI στις 4.293 μονάδες, κατά 0,6% στις 2.462 μονάδες και οριακά υψηλότερα στις 6.788 μονάδες ο ASX, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 0,7% στις 21.164 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v