Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωπολιτικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, λόγω της επίσκεψης της Nancy Pelosi στην Ταϊβάν παρά τις αντιρρήσεις της Κίνας, δημιουργεί αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές.

Γεωπολιτικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις δέχονται τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τον κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης, ενώ την ίδια ώρα κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, λόγω της επίσκεψης της Nancy Pelosi στην Ταϊβάν παρά τις αντιρρήσεις της Κίνας.

Νωρίτερα, εν όψει της επίσκεψης της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, πηγές του Reuters ανέφεραν πως αρκετά μαχητικά της Κίνας πέταξαν κοντά στη νοητή γραμμή στο μέσον του εναέριου χώρου του στενού της Ταϊβάν .

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες 1,55% και 1,41% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.602 μονάδες.

Πτώση 2,3% για τον Shanghai Composite στις 3.184 μονάδες, 1,82% για τον CSI στις 4.112 μονάδες, «βουτιά» 2,53% για τον Hang Seng στις 19.658 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,6% κινείται ο δείκτης Kospi στις 2.438 μονάδες ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται οριακά στις 7.218 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v