Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές ευελπιστούν πως ο ρυθμός της αύξησης επιτοκίων θα αρχίσει να επιβραδύνεται. Επιτάχυνση της ανάπτυξης μιας «ρυθμισμένης, διαφανούς, ανοικτής, ζωντανής και ανθεκτικής» αγοράς υπόσχεται η Κίνα. Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1990 ο πληθωρισμός στην Αυστραλία.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με ισχυρό rebound για το Χονγκ Κονγκ μετά το βαθύ sell-off της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές ευελπιστούν πως ο ρυθμός της αύξησης επιτοκίων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως θα αρχίσει να επιβραδύνεται, αν και τα αμερικανικά futures υποχώρησαν μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Alphabet και Microsoft.

Στην Κίνα, η αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς γνωστοποίησε πως σκοπεύει να επιταχύνει την ανάπτυξη «ρυθμισμένης, διαφανούς, ανοικτής, ζωντανής και ανθεκτικής» αγοράς, ενώ στην Αυστραλία ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον πληθωρισμό, που άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 1990.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε άνοδο 1%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 1% στις 27.546 μονάδες.

Κέρδη 1,4% για τον Shanghai Composite στις 3.018 μονάδες, 1,6% για τον CSI στις 3.686 μονάδες, 0,8% για τον Kospi στις 2.252 μονάδες, άνοδος 2,2% για τον Hang Seng στις 15.500 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,15% στις 7.005 μονάδες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v