Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Απογοήτευσαν τα στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο τον Οκτώβριο, με τις εξαγωγές της Κίνας να καταγράφουν την πρώτη ετήσια πτώση από τον Μάιο του 2020.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την Κίνα να διαφοροποιείται μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το εμπόριο.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για το κινεζικό εμπόριο. Τόσο οι εισαγωγές (-0,7%) όσο και οι εξαγωγές (-0,3%) συρρικνώθηκαν τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που ανέμεναν άνοδο. Οι εξαγωγές, μάλιστα, κατέγραψαν την πρώτη ετήσια πτώση από τον Μάιο του 2020.

Σημειώνεται πως το Σαββατοκύριακο στελέχη του κλάδου της Υγείας της Κίνας ξεκαθάρισαν πως η κινεζική κυβέρνηση δεν θα σταματήσει τη «δυναμική» της προσέγγιση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της Covid, αν και οι αναλυτές εκτιμούν πως θα υπάρξει κάποια ελάφρυνση στα μέτρα, δεδομένης της επίπτωσης που έχει στην κινεζική οικονομία η πολιτική «μηδενικής Covid».

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,31% στις 27.555 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 3.069 μονάδες ο Shanghai Composite, κατά 0,1% υποχωρεί ο CSI στις 3.762 μονάδες,  κέρδη 2,57% για τον Hang Seng στις 16.574 μονάδες, 0,97% για τον Kospi στις 2.371 μονάδες και 0,6% για τον ASX στις 6.933 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v