Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Πάουελ δίνει ώθηση στις ασιατικές μετοχές

Χαμόγελα στις ασιατικές αγορές μετά το "σήμα" Πάουελ για επιβράδυνση του ρυθμού σύσφιξης της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής. Συρρίκνωση για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο για την κινεζική μεταποίηση.

Ο Πάουελ δίνει ώθηση στις ασιατικές μετοχές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφονται μαζικά σε τοποθετήσεις υψηλότερου κινδύνου μετά το «παράθυρο» που άνοιξε ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για επιβράδυνση του ρυθμού σύσφιξης της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον PMI μεταποίησης της Κίνας, που διαμορφώθηκε στις 49,4 μονάδες τον Νοέμβριο, υψηλότερα από τις 48,9 μονάδες που περίμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα που η κινεζική μεταποίηση συρρικνώνεται.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,02% στις 28.253 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,65% ο Shanghai Composite στις 3.171 μονάδες, κατά 1,3% ο CSI στις 3.902 μονάδες, κατά 0,23% ο Kospi στις 2.479 μονάδες, κέρδη 0,98% για τον ASX στις 7.554 μονάδες και 1,25% για τον Hang Seng στις 18.830 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v