Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Στις ΗΠΑ στρέφεται η προσοχή των επενδυτών για την ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό. Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1999 η ανεργία στη Ν. Κορέα.

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ μια εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου προκάλεσε ανησυχία για επίμονες πιέσεις στις τιμές, περιπλέκοντας τις προοπτικές για την πορεία των επιτοκίων.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για την ανεργία της Νότιας Κορέας, η οποία υποχώρησε τον Αύγουστο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 1999, στο 2% από 2,7% τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,2% στις 32.701 μονάδες.

Απώλειες 0,87% για τον Shanghai Composite στις 3.109 μονάδες, 0,2% για τον Hang Seng στις 17.988 μονάδες, 0,16% για τον Kospi στις 2.532 μονάδες και 0,75% για τον ASX στις 7.152 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v