Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας γνωστοποίησε πως έχει καταστήσει πιο ευέλικτη την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων. Χαμηλότερα των προσδοκιών ο PMI μεταποίησης της Κίνας τον Οκτώβριο.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι ιαπωνικές μετοχές περιόρισαν τις απώλειες μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη νομισματική πολιτική, ενώ οι άλλες αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν, καθώς η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα συρρικνώθηκε απροσδόκητα.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας άφησε αμετάβλητο το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο δανεισμού της και δήλωσε ότι έχει καταστήσει πιο ευέλικτη την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης PMI μεταποίησης της Κίνας διαμορφώθηκε στο 49,5 τον Οκτώβριο έναντι του 50,2 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,86% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,26% υψηλότερα στις 30.776 μονάδες.

Κατά 0,12% ενισχύεται ο ASX στις 6.780 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,19% στις 3.015 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng καταγράφει πτώση 1,7% στις 17.109 μονάδες και 1,49% ο Kospi στις 2.276 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v