Στο κόκκινο οι κινεζικές μετοχές, πτώση 3% στο Χονγκ Κονγκ

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng χάνει 3,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai υποχωρεί 3,2% και ο Shenzhen 2%. Αντίθετα, σε νέο υψηλό 34 ετών σκαρφαλώνει ο Nikkei.

Στο κόκκινο οι κινεζικές μετοχές, πτώση 3% στο Χονγκ Κονγκ

Η απαισιοδοξία στα κινεζικά χρηματιστήρια για την ανάκαμψη της χώρας ρίχνει τις μετοχές, τροφοδοτώντας περαιτέρω απώλειες.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng χάνει 3,1%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai υποχωρεί 3,2% και ο Shenzhen 2%.

Οι εμπορικές τράπεζες της Κίνας διατήρησαν αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς δανεισμού τη Δευτέρα, σε ευθυγράμμιση με την απόφαση της κεντρικής τράπεζας την περασμένη εβδομάδα να μην προχωρήσει σε μείωση του κόστους δανεισμού.

Οι τρέχουσες χαμηλές αποτιμήσεις στις κινεζικές μετοχές δεν είναι αρκετές για να ενθαρρύνουν τους επενδυτές να επιστρέψουν στις αγορές, δήλωσε ο Vasu Menon, διευθύνων σύμβουλος επενδυτικής στρατηγικής στην Oversea-Chinese Banking στη Σιγκαπούρη. «Η υποψία μας είναι ότι θα παράσχουν περισσότερα κίνητρα, αλλά το ερώτημα είναι αν θα είναι αρκετά μεγάλαο για να κατευνάσουν τις αγορές», είπε σχετικά με τους Κινέζους φορείς χάραξης πολιτικής.

Αντίθετα, άνοδο 1,7% καταγράφει ο Nikkei στο Τόκιο, σκαρφαλώνοντας σε νέο υψηλό 34 ετών, ενώ κατά 0,7% ενισχύεται ο ASX στην Αυστραλία. «Οδεύουμε σε ένα περιβάλλον όπου η οικονομική επιβράδυνση φαίνεται να είναι περισσότερο μια ήπια προσγείωση, ενώ ταυτόχρονα μιλάμε για μειώσεις επιτοκίων», δήλωσε ο Jun Bei Liu, διαχειριστής κεφαλαίων στην Tribeca Investment Partners στο Σίδνεϊ. «Όλα αυτά μαζί φαίνονται αρκετά θετικά για την αγορά μετοχών».

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v