Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές επικροτούν τις προσπάθειες των φορέων χάραξης πολιτικής της Κίνας να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη της αγοράς. Σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Απρίλιο η επιχειρηματική εμπιστοσύνη των Ιαπώνων κατασκευαστών. Η προσοχή στα πρακτικά της Fed.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μειωμένες προσδοκίες για πρόωρη μείωση των επιτοκίων Fed να περιορίζουν τη διάθεση για ρίσκο, ενώ οι επενδυτές αναζητούν στοιχεία για τις προοπτικές πολιτικής στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι κινεζικές μετοχές και οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ, που έφτασαν να κάνουν ράλι έως 3%, καθώς οι επενδυτές επικροτούν τις προσπάθειες των φορέων χάραξης πολιτικής να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη των Ιαπώνων κατασκευαστών, η οποία υποχώρησε στο -1 τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με την ένδειξη 6 του προηγούμενου μήνα. Πρόκειται για την πρώτη αρνητική μέτρηση από τον περασμένο Απρίλιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά περίπου 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,35% στις 38.229 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη 2,22% για τον Shanghai Composite στις 2.987 μονάδες και 2,5% για τον Hang Seng στις 16.652 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,3% στις 2.649 μονάδες και κατά 0,66% ο ASX στις 7.608 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v