Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed για να εκτιμήσουν τον χρόνο και την έκταση των πιθανών μειώσεων των επιτοκίων φέτος.

Πτωτικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για να εκτιμήσουν τον χρόνο και την έκταση των πιθανών μειώσεων των επιτοκίων φέτος.

Οι αγορές υπολογίζουν επί του παρόντος μειώσεις των επιτοκίων από Fed περίπου 41 μονάδες βάσης για φέτος, μια μείωση κατά ένα τέταρτο της μονάδας να έχει προεξοφληθεί για τον Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από τα πρακτικά, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας εξέτασε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαΐου. Τα μέλη σημείωσαν ότι ο πληθωρισμός στην Αυστραλία είχε μειωθεί λιγότερο από το αναμενόμενο και ότι η οικονομική ανάπτυξη και ο πληθωρισμός διεθνώς υπερέβαιναν τις προσδοκίες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,1% χαμηλότερα στις 39.033 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,41% ο Shanghai Composite στις 3.158 μονάδες, πτώση 2,05% για τον Hang Seng στις 19.234 μονάδες, 0,62% για τον Kospi στις 2.725 μονάδες ενώ ο ASX υποχώρησε οριακά στις 8.126 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v