Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια στο φινάλε του έτους

Κλειστές οι αγορές σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα. Με αρνητικό πρόσημο οι τελευταίες συναλλαγές της χρονιάς στην Ασία, σε μια συνεδρίαση μειωμένου όγκου λόγω αργιών, παρά τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά νέα από την Κίνα.

Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια στο φινάλε του έτους

 Οι αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού κατέγραψαν απώλειες στην τελευταία και συντομευμένη λόγω αργιών συνεδρίαση του έτους.

Σύμφωνα με το CNBC, ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε οριακά κατά 0,03%, κλείνοντας στις 8.714,3 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,87% στις 25.630,54 μονάδες.

Παράλληλα, ο κινεζικός δείκτης CSI 300 διαπραγματευόταν 0,44% χαμηλότερα. Κλειστές οι αγορές σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Η κινεζική οικονομία ολοκλήρωσε τη χρονιά με ελαφρώς πιο αισιόδοξο τόνο, καθώς η εργοστασιακή δραστηριότητα επεκτάθηκε τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις. Ο επίσημος δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) στη μεταποίηση διαμορφώθηκε στο 50,1, υψηλότερα από την πρόβλεψη των 49,2 και από το επίπεδο του Νοεμβρίου, με τιμή άνω του 50 να υποδηλώνει ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο