Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Αισιοδοξία για τα μέτρα στήριξης των οικονομιών παγκοσμίως αλλά και για τους εμβολιασμούς. "Κατέβασε ταχύτητα" ο τομέας υπηρεσιών στην Κίνα τον Γενάρη. Στο προσκήνιο τα εταιρικά αποτελέσματα.

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Η διαφαινόμενη πρόθεση των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο να αυξήσουν τις δαπάνες για να στηρίξουν τις οικονομίες τους για να ανακάμψουν από την πανδημία, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των προγραμμάτων παραγωγής εμβολίων, δίνουν τόνο αισιοδοξίας στις αγορές.

Ωστόσο, τα κινεζικά χρηματιστήρια πιέζονται μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν πως ο κινεζικός τομέας των υπηρεσιών «κατέβασε ταχύτητα» τον Ιανουάριο, με τον δείκτη PMI υπηρεσιών του Caixin/Markit να υποχωρεί στις 52 μονάδες από 56,3 τον Δεκέμβριο.

Στο προσκήνιο έρχονται σταδιακά και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, που μέχρι στιγμής είναι θετικές, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ιαπωνία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,21% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 1% υψηλότερα στις 28.646 μονάδες.

Απώλειες 0,45% για τον Shanghai Composite στις 3.517 μονάδες, 0,3% για τον CSI στις 5.484 μονάδες και 0,24% για τον Hang Seng στις 29.177 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX καταγράφει κέρδη 0,9% στις 7.090 μονάδες και 1,06% ο Kospi στις 3.129 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v