Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ινδία παρασύρει χαμηλότερα τις ασιατικές αγορές

Σοβαρή η κατάσταση στην Ινδία με την πανδημία, σκέψεις για lockdown στο κρατίδιο Maharashtra. Ράλι για τη μετοχή της Alibaba παρά το πρόστιμο ρεκόρ των 18 δισ. γουάν που της επέβαλε η Κίνα.

Η Ινδία παρασύρει χαμηλότερα τις ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την αγορά της Ινδίας να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις λόγω της εκτίναξης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα, όπου η κατάσταση της πανδημίας παραμένει σοβαρή και υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εξετάζεται lockdown στο κρατίδιο Maharashtra.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, η Ινδία ξεπέρασε τη Βραζιλία, και είναι πλέον η χώρα με το δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή και στις ΗΠΑ, εν αναμονή ανακοίνωσης εταιρειών αποτελεσμάτων, θέλοντας να δουν εάν αυτά τα αποτελέσματα θα δικαιολογούν τις αποτιμήσεις που βρίσκονται στα ύψη.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, η μετοχή της Alibaba έκανε ράλι που άγγιξε και το 16% παρά το πρόστιμο-ρεκόρ ύψους 18 δισ. γουάν (2,75 δισ. δολαρίων) που της επέβαλε η Κίνα, και αυτό επειδή η εταιρεία δήλωσε ότι με το πρόστιμο αυτό μπαίνει τέλος στην υπόθεση και οι επενδυτές θα μπορέσουν να στρέψουν και πάλι την προσοχή τους στα θεμελιώδη της εταιρείας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε απώλειες 1,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,77% στις 29.538 μονάδες.

Πτώση 0,93% για τον Shanghai Composite στις 3.418 μονάδες, 1,6% για τον CSI στις 4.954 μονάδες, 0,98% για τον Hang Seng στις 28.415 μονάδες και 0,37% για τον ASX στις 7.225 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi κινούνταν περίπου 0,1% υψηλότερα στις 3.134 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v