Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Το ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία ανησυχεί τους επενδυτές, ενώ υποστηρικτικά λειτούργησε η απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτική της.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την εξέλιξη της πανδημίας να παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής, μετά και το νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στην Ινδία.

Από την άλλη πλευρά, υποστηρικτικά λειτούργησε η απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει την πολιτική της παρά τις προβλέψεις για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης, ενώ οι επενδυτές δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στις επιπτώσεις μιας πιθανής αύξησης στον φόρο κεφαλαιακών κερδών στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,3% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,79% στις 28.953 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα ο Shanghai Composite στις 3.466 μονάδες, κατά 0,68% ενισχύονταν ο CSI στις 5.124 μονάδες, κατά 0,21% ο Kospi στις 3.183 μονάδες, κατά 0,66% ο Hang Seng στις 28.944 μονάδες, ενώ οριακά κέρδη σημείωνε και ο ASX στις 7.316 μονάδες.

Αντιθέτως, οι ινδικοί δείκτες Nifty 50 και BSE Sensex υποχωρούσαν κατά περίπου 0,5%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v