Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ξεκίνησαν οι αποχωρήσεις εργαζομένων από τα γραφεία της Deutsche Bank, σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Σίδνεϊ και Τόκιο. Πτώση 6% για τη μετοχή της γερμανικής εταιρείας χημικών BASF, μετά την προειδοποίηση κερδών.

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, καθώς υποχωρούν οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, αυτόν τον μήνα, μετά και τα ισχυρά στοιχεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 1,2%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,2%, στο Παρίσι ο CAC κατά 0,7%, στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κατά 0,4% και στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,5%. 

Η γερμανική εταιρεία χημικών BASF κάνει βουτιά 5,3%, μετά την προειδοποίηση ότι τα κέρδη θα υποχωρήσουν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις, το δεύτερο τρίμηνο και όλη τη χρονιά.

Στα εταιρικά νέα, εργαζόμενοι της Deutsche Bank ξεκίνησαν να αποχωρούν από τα γραφεία τους σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Σίδνεϊ και Τόκιο τη Δευτέρα, καθώς η γερμανική τράπεζα έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο αναδιοργάνωσης, με περικοπές 18.000 θέσεων εργασίας και κόστος €7,4 δισ.

Στο επίκεντρο και οι διεθνείς σχέσεις. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε χθες μειωτικά σχόλια σε βάρος της απερχόμενης πρωθυπουργού της Βρετανίας, της Τερέζας Μέι, μετά τη δημοσίευση διπλωματικών τηλεγραφημάτων του πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουάσινγκτον, στα οποία η απεικόνιση τόσο του Ρεπουμπλικάνου όσο και της κυβέρνησής του είναι κάθε άλλο παρά κολακευτική. 

«Επέκρινα έντονα τον τρόπο με τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι διαχειρίστηκαν το Brexit», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter, καθιστώντας την απερχόμενη αρχηγό των Τόρις υπεύθυνη για το τρέχον «χάος» στη διαδικασία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στον υπόλοιπο διεθνή χώρο, σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα στο Χονγκ-Κονγκ, η επικεφαλής της κυβέρνησης δήλωσε ότι το νομοσχέδιο έκδοσης κατηγορουμένων στην Κίνα, για το οποίο προκλήθηκε η μεγαλύτερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας στο Χονγκ Κονγκ έχει πεθάνει.

Σε χαμηλό δυόμισι εβδομάδων υποχωρούν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς φθίνουν οι ελπίδες για μια γερή μείωση επιτοκίων από τη Fed στο τέλος του μήνα, ενώ πιέσεις δέχεται ο τεχνολογικός κλάδος λόγω των χθεσινοβραδυνών απωλειών της Apple.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v