Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωπαϊκές αγορές

Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές. Τα βλέμματα στο Μάριο Ντράγκι μετά τα κρίσιμα στοιχεία για την ευρωζώνη. Νέα βουτιά για τον πληθωρισμό, αλλά και μείωση ανεργίας. Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, διευρύνοντας τις απώλειες μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη. Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στην κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, από την οποία υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. 

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί 0,47% στις 9.903 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,35% στις 4.501 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,61% στις 6.822 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ κινείται χαμηλότερα 0,71% στις 10.750 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,31% στις 7.138 και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,79% στις 21.745 μονάδες.

Τα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη αποτελούν έκπληξη και εντείνουν τις πιέσεις προς τη ΕΚΤ. Ο πληθωρισμός υποχώρησε τον Μάιο στο 0,5% από 0,7% τον προηγούμενο μήνα, εξέλιξη που τροφοδοτεί τα σενάρια για αποπληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη. Παράλληλα, όμως, καταγράφηκε και απροσδόκητη μείωση της ανεργίας στην ευρωζώνη, στο 11,7% από 11,8% τον Μάρτιο.

Στο στόχαστρο βρίσκεται κυρίως ο τεχνολογικός κλάδος καθώς μετοχές όπως η φινλανδική Nokia, η σουηδική Ericsson και η γαλλική Alcatel-Lucent δέχονται πιέσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v