Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωπαϊκές αγορές

Νευρικότητα στις αγορές λόγω των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας αλλά και μετά το αποτέλεσμα των ισπανικών εκλογών. Κλειστές λόγω αργίας οι αγορές Λονδίνου και Φρανκφούρτης.

Με πτωτικές τάσεις ξεκινά η εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς σήμερα πολλές αγορές ανά τον κόσμο παραμένουν κλειστές λόγω αργιών.

Στην Ευρώπη συνεδρίαση δεν πραγματοποιούν το Λονδίνο και η Φρανκφούρτη, ενώ κλειστή θα παραμείνει σήμερα και η Wall Street.

Οι επενδυτές κινούνται επιφυλακτικά μετά τα σχόλια της προέδρου της Fed, Janet Yellen, για αύξηση των επιτοκίων φέτος, ενώ νευρικότητα επικρατεί και σε ότι αφορά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της, ιδιαίτερα μετά τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών κ. Βούτση ότι η χώρα δεν μπορεί να πληρώσει το ΔΝΤ τον επόμενο μήνα αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές. Αρνητική η υποδοχή των επενδυτών και για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στην Ισπανία.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 408 μονάδες, απώλειες 0,29% καταγράφει ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.127,7 μονάδες, κατά 0,92% υποχωρεί ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 11.448 μονάδες, κατά 0,39% ο πορτογαλικός PSI στις 6.077 μονάδες και κατά 1,17% ο ιταλικός FTMIB στις 23.503 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v