Εορταστική ραστώνη στις ευρωπαϊκές αγορές

Οριακές κινήσεις με χαμηλό όγκο συναλλαγών στις ευρωπαϊκές αγορές. Έκλεισαν νωρίτερα τα χρηματιστήρια στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Νέα κέρδη για τις μετοχές των εξορυκτικών. Ενισχύεται στο $1,10 το ευρώ.

Με οριακή πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Πέμπτη σε μια συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών λόγω της έναρξης των εορτασμών για τα Χριστούγεννα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,05% χαμηλότερα. Κλειστό παρέμεινε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ η πλειοψηφία των αγορών έκλεισε νωρίτερα.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε 0,2% υψηλότερα στις 6.254 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,2% στις 4.663 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της ολλανδικής PostNL πραγματοποίησε άλμα 13,33%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοδο στον ολλανδικό δείκτης.

Η μετοχή της Statoil κινήθηκε 5,2% υψηλότερα, μετά την απόφαση δικαστηρίου ότι η νορβηγική εταιρεία δεν παραβίασε συμβόλαιο με την Diamond Offshore Drilling.

Νέα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές των εξορυκτικών, λαμβάνοντας ώθηση από την είδηση ότι η Κίνα θα προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου, στο $1,097.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v