Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωαγορές

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό στηρίζουν τις ευρωαγορές, που όμως παραμένουν στο "κόκκινο". Στα πρακτικά των συνεδριάσεων Fed και ΕΚΤ στρέφεται τώρα η προσοχή. Μίνι ράλι για BHP Billiton και Antofagasta παρά τα αποτελέσματα. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Περιορίζονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό της Βρετανίας και το βελτιωμένο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα οικονομικό κλίμα στη Γερμανία.

Η Βρετανία ανακοίνωσε αύξηση του πληθωρισμού της κατά 0,6% τον Ιούλιο, σε υψηλό 22 μηνών, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ στη Γερμανία, ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Ινστιτούτου ZEW διαμορφώθηκε στο 0,5 από -6,8 τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο το Ινστιτούτο προειδοποίησε ότι παραμένει η αβεβαιότητα και τα πολιτικά ρίσκα εντός και εκτός ΕΕ.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στα πρακτικά των συνεδριάσεων της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα ανακοινωθούν αυτήν την εβδομάδα, αλλά και στα στοιχεία για τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας και τις λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας (θα ανακοινωθούν αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα).

Εν τω μεταξύ, ανακάμπτει η μετοχή της BHP Billiton, η οποία ενισχύεται κατά 4,12% παρά τις ζημιές-ρεκόρ που εμφάνισε στη χρήση.

Μίνι ράλι (7,1%) και για τη μετοχή της Antofagasta, η οποία ναι μεν ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη του εξαμήνου, όμως επανέλαβε τις εκτιμήσεις της για μεγαλύτερη παραγωγή χαλκού φέτος.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται χαμηλότερα κατά 0,17% στις 345 μονάδες, κατά 0,08% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.935 μονάδες, κατά 0,07% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.494 μονάδες και κατά 0,13% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.725 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα στη Wall Street δείχνουν τα futures των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq, που καταγράφουν οριακές μεταβολές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v