Κινεζική ώθηση στις ευρωαγορές

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα στηρίζουν τις ευρωαγορές. Η προσοχή στις λιανικές πωλήσεις και το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ. Αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο. Ανοδικά τα futures της Wall Street.

Σε θετικό έδαφος επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στήριξη από τα απρόσμενα καλά στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας, που άμβλυναν τις ανησυχίες των επενδυτών για την κατάσταση της  δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα για τις λιανικές πωλήσεις και το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ, αλλά και στην ομιλία της Janet Yellen, στην οποία θα «αναζητηθούν» ενδείξεις για την επόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 7,2% τον Σεπτέμβριο, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων σε Ιταλία και Ισπανία. Η Volkswagen πούλησε 5,2% περισσότερα αυτοκίνητα, αν και το μερίδιο αγοράς της υποχώρησε στο 22,8%, ενώ οι πωλήσεις της Renault αυξήθηκαν κατά 19%.

Ράλι 13% για τη μετοχή της Man Group, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της για επαναγορά μετοχών ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

Από το «μέτωπο» των τραπεζών, ο επικεφαλής του τμήματος wealth management της Deutsche Bank, δήλωσε στο Reuters πως η τράπεζα έχει σημειώσει κάποιες εκροές από το συγκεκριμένο τμήμα, οι οποίες όμως δεν είναι σημαντικές. Σημειώνεται ότι χθες πηγές ανέφεραν στο ίδιο πρακτορείο πως η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει προχωρήσει σε «πάγωμα» προσλήψεων, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα κόστη της.

Εν τω μεταξύ, η Banco Popolare ανακοίνωσε πως πούλησε "κόκκινα" δάνεια ύψους 618 εκατ. ευρώ, ενώ ανοδικά κινούνται και οι μετοχές της Banca Popolare di Milano εν όψει της συνέλευσης των μετόχων της για την σχεδιαζόμενη συγχώνευση με την Banco Popolare.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,25% στις 339 μονάδες, κατά 0,77% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.031 μονάδες, κατά 1,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.476 μονάδες και κατά 1,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.559 μονάδες.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται περίπου 0,3% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v