Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ευρωαγορές με το βλέμμα στον Τραμπ

Τις σημερινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ αναμένουν οι επενδυτές. Συμφωνία Volkswagen στις ΗΠΑ για το dieselgate. Υγιής η Monte dei Paschi di Siena λέει ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Σε χαμηλότερο επίπεδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή στραμμένη στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει αργότερα σήμερα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Οι επενδυτές περιμένουν μήπως ο Τραμπ δώσει στοιχεία για τη φορολογική, δημοσιονομική και εμπορική πολιτική του.

Από το επιχειρηματικό «μέτωπο», η Volkswagen κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία ύψους 4,3 δισ. δολαρίων με τις αμερικανικές αρχές για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων, η HSBC απειλεί να μεταφέρει στην Ευρώπη περίπου 1.000 θέσεις εργασίας αν η Βρετανία δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη συνέχεια των δικαιωμάτων passporting για τον βρετανικό χρηματοπιστωτικό κλάδο, ενώ ο Ιταλός υπουργός Οικονομίας δήλωσε πως η Monte dei Paschi di Siena είναι υγιής και θα επιστρέψει στην κερδοφορία.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,23% χαμηλότερα στις 363 μονάδες, κατά 0,12% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.266 μονάδες, κατά 0,44% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.866 μονάδες και κατά 0,34% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 11.545 μονάδες, ενώ ο ιταλικός FTMIB υποχωρεί κατά 0,52% στις 19.322 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v