Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν στο «πράσινο» οι ευρωαγορές

Στα μέτρα Τραμπ για τόνωση της οικονομίας στρέφουν το ενδιαφέρον οι επενδυτές. Αύριο ενεργοποιείται επισήμως η διαδικασία Brexit. Διαπραγματεύσεις Banco Popular με Libra Group για πώληση assets της ισπανικής τράπεζας. Ήπια άνοδος στα futures της Wall

Σε θετικό έδαφος παραμένουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ξεπερνούν την αποτυχία του Ντόναλντ Τραμ να περάσει τη μεταρρύθμιση που ήθελε στον τομέα της Υγείας, και τώρα ευελπιστούν πως θα περάσει τα μέτρα για τόνωση της οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, αύριο η Βρετανία ενεργοποιεί επισήμως τη διαδικασία εξόδου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι δηλώσεις που θα κάνει σήμερα η πρόεδρος της Fed  στο ετήσιο συνέδριο της NCRC, την ώρα που ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας συνιστά «σταδιακές και υπομονετικές» κινήσεις σε ό,τι αφορά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Από το «μέτωπο» των επιχειρήσεων, η ισπανικό Banco Popular φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Libra Group για πώληση του χαρτοφυλακίου ακινήτων καθώς και μεριδίου της τράπεζας, η Tesco θα πληρώσει 129 εκατ. στερλίνες για να κλείσει η υπόθεση λογιστικής απάτης, ενώ η Credit Suisse δηλώνει πως θα αποφασίσει «όσο το δυνατόν συντομότερα» για το σχέδιο αύξησης κεφαλαίου της.

Στα ενδιαφέροντα, η έκθεση της Transparency International, η οποία αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει παρεκτραπεί, καθώς εμπλέκεται πλέον σε πολιτικές αποφάσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση της Ελλάδας.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,24% υψηλότερα στις 375 μονάδες, σταθεροποιητικά στις 7.295 και 5.020 μονάδες αντίστοιχα οι δείκτες FTSE 100 του Λονδίνου και CAC του Παρισιού, ενώ κατά 0,63% ενισχύεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.071 μονάδες. 

Ήπια ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v