Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά τα πρόσημα στις ευρωαγορές

Οι αγορές παρακολουθούν την αναζωπύρωση των εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα και περιμένουν τη σημερινή απόφαση της BoE για την νομισματική πολιτική. Πτώση 0,3% για τον γερμανικό DAX.

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις τελευταίες εξελίξεις στο γεωπολιτικό τοπίο και αναμένουν την επόμενη απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για την νομισματική πολιτική.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε ελάχιστα χαμηλότερα, κατά 0,03% στις 381 μονάδες. Ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,1% στις 7.370, ο γερμανικός DAX κινείται 0,3% χαμηλότερα στις 12.522 και ο γαλλικός CAC καταγράφει πτώση 0,2% στις 5.205 μονάδες.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε εχθές ότι θα διπλασιάσει τις προσπάθειες αναχαίτισης της «απειλής» εισβολής από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ σήμερα απείλησε να «βυθίσει» την Ιαπωνία και να εξαλείψει τις ΗΠΑ σε «στάχτη και σκοτάδι», επειδή υποστήριξαν το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών για νέες κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ.

Στο μεταξύ, και η στερλίνα βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ανακοίνωση της BoE για να μάθουν πώς σχεδιάζει να ανταποκριθεί στο περιβάλλον υψηλότερου πληθωρισμού και στον συνεχιζόμενο αντίκτυπο του Brexit στη βρετανική οικονομία.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Χάμοντ, δήλωσε εχθές πως η Βρετανία θα απορρίψει την ατζέντα «προστατευτισμού» της ΕΕ.

Στη σημερινή ατζέντα είναι τα ενδιάμεσα οικονομικά αποτελέσματα των βρετανικών εταιριών λιανικής Next, John Lewis και Morrisons.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού κινούνται πτωτικά, αν και λαμβάνουν κάποια στήριξη αφότου ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) εκτίμησε σε χθεσινή έκθεση πως το παγκόσμιο πλεόνασμα πετρελαίου αρχίζει να υποχωρεί εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης. Η IEA αναβάθμισε την πρόβλεψή της για τη ζήτηση πετρελαίου το 2017 σε 1,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v