Σταθεροποιητική εικόνα στις ευρωαγορές

Ανακούφιση για την Ισπανία οι δημοσκοπήσεις που φέρνουν τους αυτονομιστές να χάνουν την πλειοψηφία τους. Σε υψηλό 17 ετών η οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη. Σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων. Πτωτικά τα futures της Wall Street.

Τα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και οι εξελίξεις στην Καταλονία παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Η Μαδρίτη απέπεμψε την Παρασκευή τον ηγέτη της Καταλονίας, διέλυσε τη βουλή και κήρυξε νέες εκλογές στην περιοχή, με τον Κάρλες Πουτζντεμόν να καλεί τους Καταλανούς σε ειρηνική αντίσταση στο κράτος, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί διαδήλωναν υπέρ της ενότητας.

Το χρηματιστήριο της Ισπανίας, πάντως, κινείται ανοδικά, μετά και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως οι Καταλανοί αυτονομιστές ίσως χάσουν την πλειοψηφία τους στις πρόωρες εκλογές του Δεκεμβρίου.

Από το εταιρικό «μέτωπο», σήμερα είναι η ημέρα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων των Bankia, Glencore, HSBC, κ.α.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Γερμανία ανακοίνωσε στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Σεπτεμβρίου, που σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο, ενώ σε ετήσια βάση ήταν υψηλότερες των εκτιμήσεων.

Λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την οικονομική εμπιστοσύνη Οκτωβρίου της ευρωζώνης, η οποία αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 ετών ενώ στις 15:00 ανακοινώνονται τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό Οκτωβρίου της Γερμανίας.

Ο δείκτης Stoxx 600 σταθεροποιείται στις 393 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,2% κινείται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.488 μονάδες, στις 5.495 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης  CAC, στις 13.229 μονάδες ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης  ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX καταγράφει κέρδη 1,35% στις 10.335 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν έως 0,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v