Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Η μείωση των ανησυχιών για σύγκρουση Δύσης-Ρωσίας στη Συρία, με την «τροποποίηση» της στάσης του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και τα δυνατά εταιρικά κέρδη που αναμένονται το β΄τρίμηνο ανεβάζουν ευρωαγορές και futures της Wall.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και τα futures της Wall γύρισαν σε θετικά πρόσημα τις μεσημεριανές ώρες διαπραγμάτευσης, καθώς μειώνονται οι ανησυχίες για την απειλούμενη σύγκρουση μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και της Ρωσίας στη Συρία.

Οι απώλειες των ευρωαγορών περιορίστηκαν από την πορεία των μετοχών αργού, που πήραν ώθηση από την άνοδο του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα ενώ το κλίμα επίσης ενισχύθηκε ενόψει του θετικού - κατά 0,4 με 0,5% ανοίγματος της Wall Street.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν δυνατά αποτελέσματα από τις αμερικανικές εταιρείες στο δεύτερο τρίμηνο. Το γεγονός αντισταθμίζει τους φόβους από τους γεωπολιτικούς κινδύνους. 

Στα θετικά της ημέρας, η «τροποποίηση» της στάσης του Αμερικανού Προέδρου σήμερα, για το ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία, γράφοντας στο twitter ότι «θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα ή όχι και τόσο σύντομα», γεγονός που έστειλε το δολάριο υψηλότερα. 

Υπό αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,2% στις 377 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 επίσης κατά 0,2%, στις 5,290 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,4% στις 12,351 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι αμετάβλητος στις 7.257 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v