Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην Ιταλία

Ανακούφιση στις ευρωαγορές καθώς αποφεύχθηκε η ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας από έναν ορκισμένο ευρωσκεπτικιστή. Άνοδος για ευρώ και ιταλικά ομόλογα.

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς το γεγονός πως αποφεύχθηκε η ανάληψη του υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας από ένα ορκισμένο ευρωσκεπτικιστή ανακούφισε τους επενδυτές, παρά την αυξημένη αβεβαιότητα που δημιουργείται τώρα για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών.

Τα ιταλικά ομόλογα, οι μετοχές αλλά και το ευρώ κάνουν ράλι μετά το «βέτο» του προέδρου Ματαρέλα στην τοποθέτηση του Πάολο Σαβόνα. Ο Ιταλός πρόεδρος φέρεται να έχει καλέσει σήμερα στο γραφείο του πρώην αξιωματούχο του ΔΝΤ προκειμένου να ηγηθεί μιας μεταβατικής κυβέρνησης.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% υψηλότερα στις 391 μονάδες, κέρδη 1,6% καταγράφει ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 22.759 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,4% διαμορφώνεται ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.561 μονάδες και κατά 0,6% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 13.016 μονάδες.

Το ευρώ ενισχύονταν έως 0,6%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί στο 2,38%.

Στη βελτίωση του κλίματος συμβάλλουν και οι ενδείξεις για αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Κυριακή πως αντιπροσωπεία των ΗΠΑ μετέβη το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Κορέα σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί η προτεινόμενη σύνοδος κορυφής Τραμπ-Κιμ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v